2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Megölhették a börtönben a gyilkos NFL-sztárt

Nem kizárt, hogy mégsem lett öngyilkos Aaron Hernandez, a kettős gyilkosságért felelő (végül csak az egyik ügyben ítélték el, a másikban felmentették) korábbi NFL-sztár.

A 27 éves sportoló holttestét szerdán hajnalban találták meg cellájában – felakasztva. Az első hírek szerint lepedőjével felakasztotta magát, az intézmény azonban az ilyenkor szokásos kötelező belső vizsgálatot elindította.


Alig 24 órával a történtek után máris kiszivárogtak olyan pletykák, miszerint Hernandez nem önkezével vetett véget az életének, hanem megölték. Erről beszélt ügyvédje, Jose Baez is, aki a TMZ-nek súgta meg: nem ölték meg egykori védencét, hanem “eltették láb alól”. Szerinte vagy egy másik rab, esetleg egy börtönőr intézte el az amerikaifutballistát. Baez úgy véli, Hernandez személyiségére egyáltalán nem vallott, hogy öngyilkos legyen, és ezt erősítette meg az egyik barátja is.

epa05914714 (FILE) Former New England Patriots football player Aaron Hernandez attends an evidentiary hearing at Bristol County Superior Court in Fall River, Massachusetts, USA, 02 October 2014. According to reports on 19 April 2017, former New England Patriots player Aaron Hernandez has committed suicide on 18 April 2017 in his jail cell. Hernandez was sentenced to life in prison for murdering semi-professional football player, Odin Lloyd in 2013. EPA/CJ GUNTHER / POOL

 

Aaron Hernandezt egyébként múlt pénteken mentették fel egy 2012-es kettős gyilkosság vádja alól. Más kérdés, hogy Odin Lloyd megöléséért elítélték, méghozzá életfogytiglanra, igaz, nem jogerősen. Az ügyvéd azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy ebben az ügyben is volt esély a felmentésére, éppen ezen kezdtek dolgozni, ezért is érthetetlen számára az öngyilkosság teóriája.


Egy rendőrségi forrás szerint egyébként a volt sportoló halála előtt füvezett, de ez aligha van összefüggésben a rejtélyes halálával.

epa05914713 (FILE) – New England Patriots tight end Aaron Hernandez runs into the end zone for a second quarter touchdown against the Buffalo Bills at Gillette Stadium in Foxborough, Massachusetts, USA, 01 January 2012. According to reports on 19 April 2017, former New England Patriots player Aaron Hernandez has committed suicide on 18 April 2017 in his jail cell. Hernandez was sentenced to life in prison for murdering semi-professional football player, Odin Lloyd in 2013. EPA/CJ GUNTHER

Kapcsolódó Cikkek

 • Valverde az egekig magasztalja Messit

  Valverde az egekig magasztalja Messit

  Mint tudjuk az FC Barcelona 5-0-ra legyőzte a Betis csapatát a hétvégén, a meccs után pedig a katalánok edzője, Ernesto Valverde mondott a szép szavakat Lionel Messire.

 • Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Hazai pályán mutatkozhat be Georges Leekens szövetségi kapitány, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal és Skóciával játszik felkészülési mérkőzést márciusban.

 • Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Bár semmilyen sportszakmai múlttal nem rendelkezett, a váci futball aranykora fűződik Iványi Károly nevéhez. Az egykori váci elnök a magyar futballal foglalkozó mifocink.com új riportsorozatában  beszélt arról, hogyan alakult ki a váci aranycsapat, mennyiből csináltak bajnokcsapatot, mennyit kerestek a játékosok, hogyan élte meg, hogy tíz sikeres év után lényegében puccsal leváltották, mit érzett, amikor utána mindenféle szerencselovagok tönkretették azt, amit ő és kollégái  megpróbáltak  felépíteni.