EUR: 309,52 Ft
CHF: 268,03 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Sport

Michael Phelps a visszatérésen gondolkozik

Michael Phelps, az amerikaiak 23-szoros olimpiai bajnok úszója nem zárta ki, hogy ismét visszatér a versenyzéshez.

Az amerikai szupersztár már a tavalyi, riói olimpiát megelőzően bejelentette, az ötkarikás játékok után nem kíván többet versenyezni. Egy keddi interjúban azonban nem zárta ki esetleges visszatérését.

“Az lesz az igazi teszt, ha túl leszünk az idei világbajnokságon. Elképzelhető, hogy megint meg fog csapni az az érzés, ami négy éve” – mondta Phelps, aki jelenleg élvezi a házas életet, valamint az apaságot.

A klasszis úszó a 2013-as barcelonai világbajnokságra utalt a megjegyzésével.

“Amikor végignéztem a barcelonai versenyt, csak arra tudtam gondolni, hogyan lehetnek a srácok ilyen lassúak a medencében? Akkor hirtelen nagyon motiváltnak kezdtem érezni magam, hogy visszatérjek. Elképzelhető, hogy ez idén is bekövetkezik” – nyilatkozta a 31 éves amerikai, aki a legutóbbi olimpián öt arany- és egy ezüstérmet tett hozzá már előtte is páratlan gyűjteményéhez.

Phelps hozzáfűzte, hogy bár nem tudja, milyen érzéseket tartogat számára az idei, budapesti világbajnokság, egyelőre nem látja magát a 2020-as tokiói olimpián. “Nagyon boldog vagyok, hogy Rióra visszatértem, mert így úgy hagyhattam abba, ahogy mindig is akartam” – hangsúlyozta.

Phelps elsősorban azért fejezte be tavaly nyáron a pályafutását, hogy több időt tölthessen feleségével, Nicole-lal, valamint hamarosan egyéves fiával, Boomerrel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.

 • Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

 • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.