2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Michael Phelps a visszatérésen gondolkozik

Michael Phelps, az amerikaiak 23-szoros olimpiai bajnok úszója nem zárta ki, hogy ismét visszatér a versenyzéshez.

Az amerikai szupersztár már a tavalyi, riói olimpiát megelőzően bejelentette, az ötkarikás játékok után nem kíván többet versenyezni. Egy keddi interjúban azonban nem zárta ki esetleges visszatérését.


“Az lesz az igazi teszt, ha túl leszünk az idei világbajnokságon. Elképzelhető, hogy megint meg fog csapni az az érzés, ami négy éve” – mondta Phelps, aki jelenleg élvezi a házas életet, valamint az apaságot.

A klasszis úszó a 2013-as barcelonai világbajnokságra utalt a megjegyzésével.

“Amikor végignéztem a barcelonai versenyt, csak arra tudtam gondolni, hogyan lehetnek a srácok ilyen lassúak a medencében? Akkor hirtelen nagyon motiváltnak kezdtem érezni magam, hogy visszatérjek. Elképzelhető, hogy ez idén is bekövetkezik” – nyilatkozta a 31 éves amerikai, aki a legutóbbi olimpián öt arany- és egy ezüstérmet tett hozzá már előtte is páratlan gyűjteményéhez.

Phelps hozzáfűzte, hogy bár nem tudja, milyen érzéseket tartogat számára az idei, budapesti világbajnokság, egyelőre nem látja magát a 2020-as tokiói olimpián. “Nagyon boldog vagyok, hogy Rióra visszatértem, mert így úgy hagyhattam abba, ahogy mindig is akartam” – hangsúlyozta.

Phelps elsősorban azért fejezte be tavaly nyáron a pályafutását, hogy több időt tölthessen feleségével, Nicole-lal, valamint hamarosan egyéves fiával, Boomerrel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Valverde az egekig magasztalja Messit

  Valverde az egekig magasztalja Messit

  Mint tudjuk az FC Barcelona 5-0-ra legyőzte a Betis csapatát a hétvégén, a meccs után pedig a katalánok edzője, Ernesto Valverde mondott a szép szavakat Lionel Messire.

 • Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Hazai pályán mutatkozhat be Georges Leekens szövetségi kapitány, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal és Skóciával játszik felkészülési mérkőzést márciusban.

 • Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Bár semmilyen sportszakmai múlttal nem rendelkezett, a váci futball aranykora fűződik Iványi Károly nevéhez. Az egykori váci elnök a magyar futballal foglalkozó mifocink.com új riportsorozatában  beszélt arról, hogyan alakult ki a váci aranycsapat, mennyiből csináltak bajnokcsapatot, mennyit kerestek a játékosok, hogyan élte meg, hogy tíz sikeres év után lényegében puccsal leváltották, mit érzett, amikor utána mindenféle szerencselovagok tönkretették azt, amit ő és kollégái  megpróbáltak  felépíteni.