EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Belföld

Voksaikért támogatja a migránsokat a baloldal

Részletes elemzésben mutat rá a Migrációkutató Intézet, hogy a baloldali ellenzékek, így a hazai is, nem emberbaráti szeretetből, hanem tisztán politikai számításból támogatják az európai migrációt. A nemzetközi kutatások szerint ugyanis a letelepített muszlimok általában a szocialista, szociáldemokrata pártokkal kötnek véd- és dacszövetséget.

Hosszas tanulmányban foglalkoznak a Migrációkutató Intézet szakemberei azzal, hogyan érvényesítik érdekeiket az Európában már letelepedett muzulmán közösségek. A kutatás érdekes következtetésre jutott.

A kutatók becslése szerint Európában 2010-ben 43 millió muszlim bevándorló élt, de létszámuk 2050-re elérheti a 70 millió főt, vagyis demográfiailag is meghatározó erőt képviselhetnek. A kutatás sorra veszi, hogyan alakították ki új életüket új hazájukban, és arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy mindenütt rendkívül erős érdekérvényesítésű szervezeteket hoznak létre a muzulmán közösségek, amelyek aztán erős politikai kapcsolatrendszer kiépítésére törekszenek. Az ilyen szervezetek egyik legfontosabbika a Muzulmán Testvériség, amely eredetileg azért fogta volna össze az Európában élő iszlamistákat, hogy az arab szekuláris rezsimek megbuktatását segítse. Alaposan beépültek: a Muzulmán Testvériséghez kapcsolódó szervezetek még az uniós intézményekben, az Európai Parlamentben is élénk tevékenységet folytató lobbistaként lépnek fel.

Illegális bevándorlók futnak a macedón határ felé a Görögországot és Macedóniát összekötő vasúti síneken a határ görög oldalán /Fotó: MTI/AP/Borisz Grdanoszki

Az is kiderült: a baloldali politikusok nem véletlenül üdvözlik a muzulmán bevándorlókat: a legkomolyabb iszlám vallású közösségeket letelepítő országokban a muszlim ernyőszervezetek a baloldali pártokat támogatják. Francois Hollande 2012-ben szavazójogot ígért a bevándorlóknak és amnesztiát az illegális migránsoknak, ami elég volt ahhoz, hogy a franciaországi muszlimok 86 százalékának voksát megszerezze. A svéd szociáldemokrata párt vallási tagozatán keresztül már az 1990-es évek vége óta szoros együttműködést tart fenn a Svédországi Muszlim Tanáccsal, amely a svédországi muszlim szavazatok 61 százalékát „szállítja” a kormánypártnak.

/Fotó: MTI/AP/Muhammed Muhejszen

Németország már a mostani „népvándorlás” előtt megtanulta, hogyan lehet politikai tőkét kovácsolni a muzulmánok jelenlétéből. A 2013-as választásokon a török származású választók 64 százaléka szavazott az SPD-re, a német szociáldemokrata pártra. A többiek a zöld pártot (die Grünen), illetve a baloldali pártot (die Linkspartei) támogatták. Hasonlóan „leosztott” a pálya Nagy-Britanniában, ahol a Munkáspárt (LP) az 1980-as évek elejétől törekszik a muszlim szavazatok megnyerésére. Becslések szerint az 1997-es választásokon 5 muszlimból 4 a Munkáspártra szavazott. Ezt „fejelte meg”, hogy a munkáspárti Tony Blair miniszterelnöksége idején kormányzati támogatással létrejött Nagy-Britannia Muszlim Tanácsa.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Magyarország a vízellátást tekintve szerencsés helyzetben van

    Magyarország a vízellátást tekintve szerencsés helyzetben van

    Juhász Árpád geológus szerint Magyarország a vízellátás szempontjából szerencsés helyzetben van. A szakértő ezt annak kapcsán mondta az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában, hogy Olaszországban a tartós hőség egyre nagyobb gondot jelent, a vízhiány okozta szárazság már a termőterület kétharmadát sújtja.

  • Budai Gyula: a baloldal szembemegy az emberek akaratával

    Budai Gyula: a baloldal szembemegy az emberek akaratával

    Budai Gyula szerint mára egyértelművé vált, hogy a baloldal szembemegy az emberek akaratával, amikor a migráció kérdésében “kész átadni Brüsszelnek az irányítást, kész lebontani a kerítést és végrehajtani az unió által meghatározott kvótát”.