EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Robbanás a szentpétervári metróban, rengeteg halott – Videó!

Robbanás történt a szentpétervári metró két különböző állomásán hétfőn, az első adatok szerint tízen meghaltak, többen megsérültek – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az incidens okát hivatlosan nem közölték. A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok a nap folyamán több alkalommal is kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is ürítették. A televízió szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint a Szennaja Ploscsagy metrómegállóhoz több tűzoltóautó érkezett. Több metrómegállót lezártak.


A helyi hatóságok tájékoztatása szerint legalább tíz ember meghalt és legalább ötvenen megsérültek, közöttük sok a gyerek.

Putyin: egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint egyelőre nem világos, hogy mi okozta a szentpétervári metróban hétfőn bekövetkezett robbanásokat. Az orosz elnök közölte, hogy több lehetséges okot vizsgálnak, köztük terrorcselekmény elkövetését is. Putyin részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.
Moszkvában a metróhálózatban a szentpétervári események hatására fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be.

Metro-robbanas /Fotó: Twitter

Találtak még egy pokolgépet egy harmadik szentpétervári metróállomáson

Fel nem robbant pokolgépet találtak a szentpétervári metró egy harmadik állomásán hétfőn, miután a földalattin robbanás történt – értesült az Interfax hírügynökség.  A fel nem robbant pokolgépet a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson találták.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.