EUR: 319,62 Ft
CHF: 277,03 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Külföld

Sok diák vesztette életét egy buszbalesetben

Legalább 20 diák vesztette életét és sokan megsérültek egy buszbalesetben pénteken a dél-afrikai fővárostól, Pretoriától északra fekvő Mpumalanga tartományban – közölte egy helyi mentőszolgálat.

A tájékoztatás szerint a kisbusz egy teherautóval ütközött, majd kigyulladt a Verena és Bronkhorspruit városok közötti országúton.


Russel Meiring, az ER24 mentőszolgálat szóvivője szerint 20 általános iskolai tanuló szenvedett halálos égési sérüléseket. Sokan a gyerekek közül bennrekedtek a balesetet szenvedett kisbuszban, ugyanakkor szemtanúk szerint több sérültet is kihúztak a roncsból, majd a helyszínre kiérkező mentősök a környező kórházakba szállították őket.

Az ER24 közlése szerint a mentősök 13 gyermek holttestét találtak a kiégett kisbuszban, miután sikerült eloltani a lángokat, míg a többit a szerencsétlenséget szenvedett járműven kívül lelték meg.

A baleset pontos oka egyelőre nem ismert.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Romániában a meglévő törvényeket sem tartják be, vagy szelektíven alkalmazzák őket – mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálatának 2017-es jelentése szerint az élet szinte minden területén felerősödött a magyarellenesség Romániában.