EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 19., szombat
Huba

Külföld

Sok diák vesztette életét egy buszbalesetben

Legalább 20 diák vesztette életét és sokan megsérültek egy buszbalesetben pénteken a dél-afrikai fővárostól, Pretoriától északra fekvő Mpumalanga tartományban – közölte egy helyi mentőszolgálat.

A tájékoztatás szerint a kisbusz egy teherautóval ütközött, majd kigyulladt a Verena és Bronkhorspruit városok közötti országúton.

Russel Meiring, az ER24 mentőszolgálat szóvivője szerint 20 általános iskolai tanuló szenvedett halálos égési sérüléseket. Sokan a gyerekek közül bennrekedtek a balesetet szenvedett kisbuszban, ugyanakkor szemtanúk szerint több sérültet is kihúztak a roncsból, majd a helyszínre kiérkező mentősök a környező kórházakba szállították őket.

Az ER24 közlése szerint a mentősök 13 gyermek holttestét találtak a kiégett kisbuszban, miután sikerült eloltani a lángokat, míg a többit a szerencsétlenséget szenvedett járműven kívül lelték meg.

A baleset pontos oka egyelőre nem ismert.

Kapcsolódó Cikkek

 • Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Nem növelte a spanyol kormány a terrorfenyegetettség szintjét a katalóniai merényletek miatt, és továbbra is legmagasabb fokozat alatti, négyes szinten tartja a riasztást – közölte szombaton Juan Ignacio Zoido belügyminiszter, aki szerint a hatóságok úgy gondolják…

 • Marokkói migráns késelt Finnországban

  Marokkói migráns késelt Finnországban

  Terrorista indíttatású gyilkosságként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást; a feltételezett elkövető egy 18 éves, menedékjogért folyamodó marokkói férfi, és rajta kívül az esettel összefüggésben őrizetbe vettek még négy marokkóit, illetve még egyet köröznek – közölte szombaton a rendőrség.

 • Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmussal összefüggő bűncselekményként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást, a feltételezett elkövető egy 18 éves marokkói férfi volt – közölte szombaton a finn rendőrség.