EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Belföld

Soros György már az Európai Parlamentet is irányítja

Döbbenetes hasonlóságra derült fény. Soros György szavai szinte szó szerint visszaköszönnek a migrációs utak létrehozásáról szóló azon jelentésben, amelyet az EP (Európai Parlament) liberális képviselői szavaztak meg.

Mint ismert, az Európai Parlament által április 5-én elfogadott jelentés visszatért az európai baloldal elmúlt években folytatott, bevándorlást ösztönző politikájához. Az elképesztő kijelentéseket, csúsztatásokat tartalmazó dokumentumot megszavazó baloldali és liberális képviselők többek között kiterjesztenék a menekültek fogalmát, nagyobb mozgásszabadságot biztosítanának a bevándorlóknak, megkönnyítenék a legális migrációt, és ami a legfontosabb, elősegítenék a családegyesítéseket és az áttelepítéseket.

Ismerté vált a magyar baloldali képviselők névsora is, akik ezt az Európára végzetes hatással bíró dokumentumot megszavazták.

Szanyi Tibor (MSZP); Ujhelyi István (MSZP); Niedermüller Péter (DK); Molnár Csaba (DK); Jávor Benedek (Párbeszéd); és Meszerics Tamás (LMP).

A 888.hu arra lett figyelmes, hogy a jelentés helyenként szinte betűről betűre átveszi Soros György azon ötletét, mely nemcsak a biztonságos, legális migrációs útvonalak kialakításáról szól, hanem a “menekültek” unión belüli mozgásának biztosításáról is.

Soros György 2015 szeptemberében a Marketwatch felületén írt arról – melyet később a Portfolio is szemlézett –, hogy egy általa felvázolt javaslatcsomag negyedik pontja alapján.

“Ki kellene alakítani biztonságos útvonalakat a menekültek számára Görögországból és Olaszországból a többi európai országba. Ez is sürgős tennivaló lenne…”

Soros szerint fontos lenne az is, hogy a tagállamok és a menekültek is érvényesíteni tudják preferenciáikat az elosztásban:

“Az egész ügy sikerének a kulcsa, hogy a menekültek egyrészt oda mehessenek, ahova akarnak, másrészt oda, ahol szükség van rájuk.”

Az EP kísértetiesen hasonló jelentése szerint pedig elő kell segíteni a tagállamok közötti szolidaritás elvén alapuló közös európai migrációs politika létrehozását, amely megerősíti az Unió külső határait és “biztosítja a biztonságos és rendezett, többek között körkörös migrációt lehetővé tevő jogszerű csatornákat.” 

Az Európai Parlament liberális képviselői immár tagadhatatlanul Soros György kottájából játszanak. Ennek értelmében kimondják:

“A jobb és biztonságosabb élet reményében az otthona elhagyására kényszerülő összes embernek védelmet kellene adni.”  

Továbbá az általuk megszavazott dokumentum hangsúlyozza: a menekültek fogalmát ki kell terjeszteni azokra, akik a szegénység és az éghajlatváltozás miatt hagyják el a szülőföldjüket.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Magyarország a vízellátást tekintve szerencsés helyzetben van

    Magyarország a vízellátást tekintve szerencsés helyzetben van

    Juhász Árpád geológus szerint Magyarország a vízellátás szempontjából szerencsés helyzetben van. A szakértő ezt annak kapcsán mondta az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában, hogy Olaszországban a tartós hőség egyre nagyobb gondot jelent, a vízhiány okozta szárazság már a termőterület kétharmadát sújtja.

  • Budai Gyula: a baloldal szembemegy az emberek akaratával

    Budai Gyula: a baloldal szembemegy az emberek akaratával

    Budai Gyula szerint mára egyértelművé vált, hogy a baloldal szembemegy az emberek akaratával, amikor a migráció kérdésében “kész átadni Brüsszelnek az irányítást, kész lebontani a kerítést és végrehajtani az unió által meghatározott kvótát”.