EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Soros saját kül­földi em­be­reit ül­tette a 444.hu igaz­ga­tó­ságába

Aki át­bön­gé­szi a cég­nyil­ván­tar­tást, annak hamar feltűnhet, hogy Soros több embert is kül­dött a 444.hu-s fiúk nya­kára. A pénz jól jön, így nincs mese, kézi irányításra kapcsoltak a hírportálnál – írja a Ripost. 

Soros György meg sem próbálta elfedni a lényeget, közvetlenül a saját megbízható kádereit ültette a 444.hu-t üzemeltető cég vezetőségébe. Nem magyarokat, hanem másutt már kipróbált külföldi állampolgárokat. Régi Soros-funkcionáriusokat, elsősorban az Open Society vagyis a Nyitott Társadalom alapítvány már bizonyított, megbízható vezetői közül, nyilvánvalóan azért, hogy a hozzá közel állók révén valódi kontrollt gyakorolhasson.


Új Péterék nyakába, – a pénzügyi támogatásért cserébe – elsőként Maria Nemcovát az Open Society korábbi prágai programigazgatóját ültették. A Soros által kirendelt új munkatárs a 444.hu, illetve a kiadó cég a Magyar Jeti Zrt. igazgatótanácsába is beült, sőt megalázó módon be kellett venni még az aláírási jog gyakorlásába is.

Maria Nemcova egyébként nem akárki a Soros-birodalomban. Az egyik kegyeltnek számít, ő  a  39 másik országban is szorgoskodó Médiafejlesztési Beruházási Alap (Media Development Investment Fund (MDIF),ügyvezető igazgatója. A világon már több országban hozott létre Soros inspirálta médiavállalkozásokat.


Nem csoda, hogy a 444.hu több, mint egy hete szinte kizárólag a Soros-egyetem ürügyén kirobbantott demonstrációkról közöl gyújtó hangú, valóságos riadót fújni igyekvő cikkeket.

Kétségbeesetten próbálják tüzelni a harci lelkesedést, szinte gyerekes módon abban reménykedve, hogy a tüntetések valamiféle kormánybuktató nagy „arab tavasszá” lesznek képesek összeállni.  Alpári hangnemben, obszcén kifejezések használatától sem visszariadva teljes gőzzel igyekeznek bárkit lejáratni, aki nincs egy véleményen velük. Szarkupac és takony, ezek a jellemző kifejezések, jól kifundált lejárató-gépezetet próbálnak üzemben tartani. Szinte már mániákusan, mindenféle elemi szakmai normát félretéve ütik-rúgják a másképp gondolkodókat.

Soros egyébként duplán is bebiztosította magát a 444.hu irányítását illetően. Marie Nemcova mellett a biztonság kedvéért egy másik külföldi médiaellenőrt is beültetett az igazgatótanácsba.

A dúsgazdag üzletembernek köszönhetően Valer Kot is aláírásra jogosult irányító, vezető tisztviselő lett a 444 igazgatótanácsában. Megbízható személyként tekintenek rá, ugyanis ő vezeti Soros György médiafejlesztési alapjának internetes tanácsadó részlegét.

Kapcsolódó Cikkek