2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Szeretőjéről faggatták a bíróságon Kulcsárt

Sírva távozott bírósági meghallgatásáról az a fiatal nő, akit még fiatalkorúként hoztak hírbe Kulcsár Gergellyel, a Jobbik országgyűlési képviselőjével. A fiatal nőt most azért citálták a törvényszék elé, mert a Jobbik beperelte Dömötör Csaba államtitkárt, aki az országgyűlésben tette szóvá a jobbikos fiatalkorúval folytatott állítólagos viszonyát.

A Jobbik azért indított személyiségi jogsértés miatt pert Dömötör Csaba ellen, mert a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár parlamenti felszólalásában szóba hozta azt a korábban pletykaként terjedő hírt, miszerint Kulcsár Gergely, a Jobbik debreceni országgyűlési képviselője, ötgyermekes családapa évekkel korábban egy akkor mindössze tizenhat és fél éves lánnyal tartott fenn kapcsolatot. Az esetet a Ripost szellőztette meg először.


Az ügy első, márciusi tárgyalásán több tanú, köztük a Jobbik egykori ügyvédje is megerősítette: Kulcsár maga beszélt nekik arról, hogy házassági válságának okozója egy tinédzser, aki lapunk információi szerint ráadásul a Jobbik ifjúsági tagozatának tagja volt ez idő alatt, vagyis közvetve állhatott a helyi képviselő, Kulcsár befolyása alatt.

A tegnapi ülésre a Fővárosi Törvényszék idézte Kulcsárt, a hírbe hozott fiatal hölgyet, Szabó Gábor pártigazgatót és Kőszeghy Csanád Ábelt, a Jobbik debreceni elnökét. Utóbbi két tanút azért hallgatta meg a bíróság, mert az előző tárgyaláson több másik tanú állította: Kulcsár előttük is elismerte a viszony létezését.


A Kulcsár állítólagos szeretőjeként megnevezett fiatal nőt csaknem egy órán át hallgatta meg dr. Schöck Beatrix bírónő, aki azonban zárt tárgyalást rendelt el, így sem a most már huszonéves tanú, sem a jobbikosok álláspontját nem ismerhettük meg az ügyről. Az viszont biztos, hogy az egykori jobbikos aktivista, aki a Ripost korábbi információi szerint 16 évesen ápolt gyengéd viszonyt a négygyermekes Kulcsárral, kisírt szemekkel, zaklatottan távozott a tárgyalóteremből.

A Lokál megkereste Kulcsár Gergelyt is az ügy kipattanása idején – tavaly szeptemberben –, aki akkor írásban így magyarázkodott: – A személyemmel kapcsolatos hazugság egy négy évvel ezelőtti rosszindulatú pletykán alapul, a teljesen alaptalan vádaskodást már akkor cáfoltam.

Kapcsolódó Cikkek