2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Vilmos herceg a mentális betegségekről való őszinte beszéd mellett kampányol

Vilmos herceg a mentális betegségekről való nyílt és őszinte beszédre buzdítja honfitársait egy kampányban, amelynek keretében Lady Gagával is beszélgetett az amerikai énekesnő poszttraumás stressz-szindrómájáról.

A brit trón majdani várományosa és hitvese, Katalin, mindketten támogatói a Heads Together elnevezésű kampánynak, amelynek célja, hogy a mentális betegségek felvállalására és segítségkérésre buzdítsa az embereket.


“Adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor uralkodni kell az érzelmeinken, de sosem az egészségünk kárára” – húzta alá a cambridge-i herceg a Campaign Against Living Miserably (CALM) nevű jótékonysági szervezetnek nyilatkozva.

Vilmos herceg a brit királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként eltöltött évek alatt döntött úgy, hogy felkarolja a mentális betegségek ügyét.


A Heads Together kampány keretében a héten került fel az internetre egy felvétel, amelyen a herceg Lady Gagával beszélget videochaten keresztül. Az amerikai énekesnő ma már nyíltan vállalja, hogy poszttraumás stressz-szindrómában szenved amiatt, hogy 19 éves korában megerőszakolták.

A négyperces videón a londoni Kensington-palotában ülő Vilmos és a Los Angeles-i otthona konyhájából bejelentkező énekesnő arról beszélgetnek, hogy mennyire fontos az érzelmekről való beszéd, és, hogy az ember ne érezze magát megbélyegezve és elítélve, amiért nyíltan felvállalja a mentális problémáit.

Vilmos herceg nem sokkal azután szólalt meg a témában, hogy öccse, Harry herceg egy szokatlanul őszinte interjúban vallott arról, milyen nehéz volt feldolgozni édesanyjuk, Diana hercegnő elvesztését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.