2018. január 24., szerda
Timót

Külföld

18 éves fiú műholdját lövi ki a NASA

Rifath Shaarook alkotta meg a világ legkisebb műholdját, olyan pici, hogy simán elfér a markunkban, súlya pedig 64 gramm.

A 18 éves indiai fiú 3D-nyomtatással készítette a miniatűr műholdat, amivel egy a NASA által meghirdetett verseny első helyét is begyűjtötte. A KalamSatra keresztelt eszközt a NASA élesben is ki fogja próbálni a nyáron, ezért ki is lövik a világűrbe. Shaarook célja a műhold megalkotásával az volt, hogy felhívja a figyelmet a 3D-s nyomtatásban rejlő lehetőségekre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  A portugáliai Nazaré partjait évről évre lepik el az óriáshullámokra vadászó szörfösök azzal a céllal, hogy végre valaki megdönti Garrett McNamara 2011-es rekordját, amikor egy 23 méteres hullámot lovagolt meg a portugál paroknál.

 • Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Egy elszabadult házibulihoz riasztották a norvég rendőröket, akiket a helyszínre érkezés után egy 21 éves srác, hógolyóval és más egyéb tárgyakkal dobált meg így kifejezve nemtetszését, amiért az egyenruhások véget vetettek a bulinak.

 • Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Véleménycikkben állt ki Magyarország és a magyar kormány mellett Peter Roff amerikai újságíró, politikai szakértő. Szerinte Magyarországon szó sincs egypártrendszerről, ezért véleménycikkében annak adott hangot, hogy felesleges a magyarországi választásokba beavatkoznia az USA-nak – írja a Figyelő.