EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,74 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

18 éves fiú műholdját lövi ki a NASA

Rifath Shaarook alkotta meg a világ legkisebb műholdját, olyan pici, hogy simán elfér a markunkban, súlya pedig 64 gramm.

A 18 éves indiai fiú 3D-nyomtatással készítette a miniatűr műholdat, amivel egy a NASA által meghirdetett verseny első helyét is begyűjtötte. A KalamSatra keresztelt eszközt a NASA élesben is ki fogja próbálni a nyáron, ezért ki is lövik a világűrbe. Shaarook célja a műhold megalkotásával az volt, hogy felhívja a figyelmet a 3D-s nyomtatásban rejlő lehetőségekre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.