EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Belföld

666 kiló után reccsent a híd

Idén immár hetedszer csaptak össze fiatal mérnökhallgatók az Óbudai Egyetem által szervezett RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokságon. Az eseményen több ország képviseltette magát, tartó és híd kategóriában, előbbiben világcsúcs is született.

Az új rekordot az iráni Islamic Azad University csapata érte el: a tartó 666,3 kilogrammos teherbírása 55 kilóval haladja meg a korábbi csúcsot, amelyet 2011-ben állított fel Márkos Szilárd, az Óbudai Egyetem egykori hallgatója. Híd kategóriában most nem született új világcsúcs, idén az Óbudai Egyetem egyik csapata mutatta be a legnagyobb terhelést kibíró szerkezetet, amely 421 kilogramm után reccsent össze.


Az Óbudai Egyetem diákjai helyezik fel a terhelőpadra Krumpli szökőkút nevű tésztahídjukat a RECCS 2017 tésztahíd-építő világbajnokságon az Óbudai Egyetemen 2017. május 25-én. A tésztahíd 421 kilogrammos terhelésnél tört össze, ezzel első helyezést értek el híd kategóriában.
/Fotó: MTI – Mohai Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.