2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

A három nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja a magyar állampapírokat

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a magyar gazdaság folyamatos erősödését igazolja, hogy mind a három nagy nemzetközi hitelminősítő befektetésre ajánlja a magyar állampapírokat.

A szaktárca szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fitch Ratings péntek esti döntésére reagált. A nemzetközi hitelminősítő megerősítette változatlan stabil kilátással a “BBB mínusz” szintű, befektetési ajánlású magyar államadós-osztályzatot.


Az NGM szerint a Fitch is gyorsuló magyar gazdasági növekedéssel, illetve azzal számol, hogy a bővülést a fogyasztás erősödése jelentősen fogja támogatni, köszönhetően a munkanélküliség további csökkenésének és a bérek emelkedésének. A hitelminősítő cég azt is elismeri, hogy a gazdasági növekedés nem jár eladósodással – olvasható a közleményben.

A minisztérium szerint a piacok megítélése továbbra is megelőzi a hitelminősítők lépéseit, és ott még kedvezőbben ítélik meg Magyarország teljesítményét, ami indokolhatja a hitelminősítői besorolás további javítását.

Kapcsolódó Cikkek