EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Kecskemét

A Kandó járműépítő csapata Londonban versenyez

Második alkalommal tér vissza Londonba, a Shell Eco-marathonra a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola járműépítő csapata, hogy bemutatkozzanak a Make the Future Live fesztivál keretében rendezett versenyen.

28 ország 178 középiskolai és egyetemi diákcsapata dolgozik azon, hogy felkészítsék különösen energiahatékony járműveiket a 2017-es Shell Eco-marathonra. Ez az a verseny, ahol a diákok által fejlesztett és megépített járművek azon versengenek, hogy melyik tudja a legnagyobb távolságot megtenni a legkevesebb üzemanyaggal.


A május 25–28. között megtartott versenyen Magyarországot három csapat képviseli. A Kandó Kálmán Szakközépiskola mellett két egyetem csapata (a Széchenyi István Egyetem és a Debreceni Egyetem mérnökhallgatói) vesz részt a londoni megmérettetésen.

Lapunk megjelenésekor kezdődik a Make the Future Live Fesztivál, itt még nagyon készül a csapat. Hajrá Kandó!

A középiskolások nagy tervekkel indulnak útnak, ugyanis biztonságtechnikai fejlesztésükkel szeretnék elhozni a különdíjat. Ezt az elismerést az a csapat kapja, amelyik a saját biztonsága mellett a mezőny biztonságát is szem előtt tartja.

– A mi fejlesztésünk a pilóta életfunkcióit monitorozza, rosszullét esetén lefékezi és leállítja az autót, miközben jelez a pályafelügyelőnek – mondta Mészáros Károly, a csapat vezető oktatója.

A Shell Eco-marathont a Make the Future Live fesztivál részeként rendezik meg, amely egy ingyenes rendezvény az energetikai ötletek és felfedezések jegyében. A látogatók betekintést kaphatnak az energiafelhasználás jövőjébe azáltal, hogy a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban a diákok, vállalkozók és az iparág képviselői találkoznak egymással. A cél, hogy megtalálják az utat az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású járművek jövője felé.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.