2018. január 24., szerda
Timót

Egyéb Kecskemét

A Kandó járműépítő csapata Londonban versenyez

Második alkalommal tér vissza Londonba, a Shell Eco-marathonra a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola járműépítő csapata, hogy bemutatkozzanak a Make the Future Live fesztivál keretében rendezett versenyen.

28 ország 178 középiskolai és egyetemi diákcsapata dolgozik azon, hogy felkészítsék különösen energiahatékony járműveiket a 2017-es Shell Eco-marathonra. Ez az a verseny, ahol a diákok által fejlesztett és megépített járművek azon versengenek, hogy melyik tudja a legnagyobb távolságot megtenni a legkevesebb üzemanyaggal.


A május 25–28. között megtartott versenyen Magyarországot három csapat képviseli. A Kandó Kálmán Szakközépiskola mellett két egyetem csapata (a Széchenyi István Egyetem és a Debreceni Egyetem mérnökhallgatói) vesz részt a londoni megmérettetésen.

Lapunk megjelenésekor kezdődik a Make the Future Live Fesztivál, itt még nagyon készül a csapat. Hajrá Kandó!

A középiskolások nagy tervekkel indulnak útnak, ugyanis biztonságtechnikai fejlesztésükkel szeretnék elhozni a különdíjat. Ezt az elismerést az a csapat kapja, amelyik a saját biztonsága mellett a mezőny biztonságát is szem előtt tartja.

– A mi fejlesztésünk a pilóta életfunkcióit monitorozza, rosszullét esetén lefékezi és leállítja az autót, miközben jelez a pályafelügyelőnek – mondta Mészáros Károly, a csapat vezető oktatója.

A Shell Eco-marathont a Make the Future Live fesztivál részeként rendezik meg, amely egy ingyenes rendezvény az energetikai ötletek és felfedezések jegyében. A látogatók betekintést kaphatnak az energiafelhasználás jövőjébe azáltal, hogy a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban a diákok, vállalkozók és az iparág képviselői találkoznak egymással. A cél, hogy megtalálják az utat az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású járművek jövője felé.

Kapcsolódó Cikkek