EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Egyéb Békéscsaba

A leendő szakemberek legjobbjait ismerték el

Idén első alkalommal egy központi ünnepség keretében díjazta a Békéscsabai Szakképzési Centrum az országos versenyeken kimagasló eredményt elért diákokat és felkészítőiket. Összesen több mint száz oklevelet és jutalmat adtak át.

Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője a rendezvénnyel kapcsolatban kiemelte, ezek az elismerések megmutatják a diákoknak, hogy megéri szorgalmasnak lenni, a tanórákon kívül is energiát fektetni a saját képzésükbe. Emellett azért is érdemes a tanulóknak elindulni az országos szakmai megmérettetéseken, mert a jó eredmények később egy jobb állásajánlatot is hozhatnak.

Eredményes diákokat és felkészítőiket díjazták a rendezvényen Fotó: Feket Róbert

 

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója az eseményen elmondta, hogy bár ezek a diákok a verseny után már megkapták a különböző elismeréseket, de az intézmény is szerette volna valamivel honorálni azt a kemény munkát, amit belefektettek a felkészülésbe. Ezért döntöttek úgy, hogy egy díjkiosztó gálát szerveznek, ami úgy tűnik, nagy sikert aratott.

A vízügy szakon tanuló 11. osztályos diákok tanulmányi kirándulását 100 ezer forinttal támogatja az Alföldvíz Fotó: Feket Róbert

 

A díjátadón adták át szimbolikusan az Alföldvíz Zrt. támogatását. Mint az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, a cég fontosnak tartja és támogatja a szakemberképzést. Hosszú idő óta működik együtt a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumával, leginkább a vízügy szakon zajló szakemberképzésben nyújt segítséget. Ezt a korábbi együttműködést most kibővítették, a szolgáltató ezentúl minden esztendőben a vízügy szakon tanuló 11. osztályos diákok tanulmányi kirándulását támogatja 100 ezer forinttal. A támogatással az a céljuk, hogy kedvet csináljanak a továbbtanuláshoz, illetve hogy minél több kiváló vizes szakember legyen a térségben.

Fotó: Feket Róbert

Kapcsolódó Cikkek