2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Békéscsaba

A leendő szakemberek legjobbjait ismerték el

Idén első alkalommal egy központi ünnepség keretében díjazta a Békéscsabai Szakképzési Centrum az országos versenyeken kimagasló eredményt elért diákokat és felkészítőiket. Összesen több mint száz oklevelet és jutalmat adtak át.

Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője a rendezvénnyel kapcsolatban kiemelte, ezek az elismerések megmutatják a diákoknak, hogy megéri szorgalmasnak lenni, a tanórákon kívül is energiát fektetni a saját képzésükbe. Emellett azért is érdemes a tanulóknak elindulni az országos szakmai megmérettetéseken, mert a jó eredmények később egy jobb állásajánlatot is hozhatnak.


Eredményes diákokat és felkészítőiket díjazták a rendezvényen Fotó: Feket Róbert

 

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója az eseményen elmondta, hogy bár ezek a diákok a verseny után már megkapták a különböző elismeréseket, de az intézmény is szerette volna valamivel honorálni azt a kemény munkát, amit belefektettek a felkészülésbe. Ezért döntöttek úgy, hogy egy díjkiosztó gálát szerveznek, ami úgy tűnik, nagy sikert aratott.

A vízügy szakon tanuló 11. osztályos diákok tanulmányi kirándulását 100 ezer forinttal támogatja az Alföldvíz Fotó: Feket Róbert

 

A díjátadón adták át szimbolikusan az Alföldvíz Zrt. támogatását. Mint az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, a cég fontosnak tartja és támogatja a szakemberképzést. Hosszú idő óta működik együtt a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumával, leginkább a vízügy szakon zajló szakemberképzésben nyújt segítséget. Ezt a korábbi együttműködést most kibővítették, a szolgáltató ezentúl minden esztendőben a vízügy szakon tanuló 11. osztályos diákok tanulmányi kirándulását támogatja 100 ezer forinttal. A támogatással az a céljuk, hogy kedvet csináljanak a továbbtanuláshoz, illetve hogy minél több kiváló vizes szakember legyen a térségben.


Fotó: Feket Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.