EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Kecskemét

A legkisebbek nagy viadala

Az idei ovikupa apró bokszolók bemutatójával indult a Csokor utcai óvodában. A gyerekek mintha csak a Rocky című filmből léptek volna ki. A megmérettetésre tizenhét csapat nevezett, így több mint kétszáz csemete mérhette össze ügyességét és gyorsaságát.

Az apróságok sokat készültek a sportversenyre. Ebben az óvó nénik voltak a segítségükre. A gyerekek közül többen évek óta sportolnak, így könnyen vették az akadályokat.


– Úgy gondolom, hogy nagyon jól érezték magukat a kicsik és ösztönzik őket ezek a versenyek. Próbáltunk sorversenyekkel is készülni, jól sikerült a felkészülés – mondta kérdésünkre Ecser Fruzsina óvónő.

A kupára való felkészülés is remekül ösztönözte a kicsiket. fotók: Banczik Róbert

A város majdnem minden óvodájából érkeztek kis atléták, akik izgatottan szurkoltak egymásnak. A műkertvárosiak több mint két évtizede azzal a szándékkal indították útjára a rendezvényt, hogy a Kecskemét más részein élőkkel is megismertessék óvodájukat.

– Adott volt a nagy terület, a nagy udvar, én találtam ki, azóta működik, minden évben részt vesznek a gyerekek ezen a rendezvényen, nagyon szép számban, és most már az egyházi óvodák is bekapcsolódnak ebbe az eseménybe – mesélte Kapásné Pusztai Edit, a Corvina Óvoda intézményvezetője.

A viadalt a Széchenyi Sétányi Óvoda csapata nyerte, de az Egyetértés utcai és a Református Pálmácska Óvoda is dobogós helyen végzett. Természetesen a többi csapatnak sem kellett szomorkodnia, hiszen mindenki éremmel és oklevéllel térhetett haza. Jövőre pedig megszépült környezet várja majd a sportverseny résztvevőit, hiszen a tervek szerint júniusban felújítják a Csokor utcai ovit.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.