EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb Eger

A Macskaárvaháznak ajánlotta nyereményét a fitneszguru

A TV2-n nagy sikerrel futó Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorban szerepelt a napokban a kápolnai Macskaárvaház egy igen neves, elszánt és nem utolsósorban hatalmas állatbarát hírében álló támogatója. Nem másról van szó, mint Schobert Norbiról, a sportemberről, üzletemberről, aki kislányával, Larával bizonyította a műsorban, mennyit ér a szülői gondoskodás, az odafigyelés, ami még akkor is kivitelezhető, ha olyan elfoglalt valaki, mint Norbi.

Mikor máskor, mint edzés közben értük utol telefonon a fitneszgurut, aki két sóhaj között elmesélte, hogy gyerekkorától kezdve jó barátságot ápol az állatokkal.

– Mindig voltak állataink, főleg kutyáink, nekem és édesanyámnak is, ma is imádjunk a kutyáinkat, családtagként kezeljük őket. Azt tartjuk, hogy ők ugyanolyan lények, mint mi, csak nem tudnak beszélni… Larának három lova is van, és noha már egyik sincs versenyformában, Larának mindennél fontosabbak, így megtartottuk őket. Egyébként a lányom járt versenyezni, mindig dobogós volt, de most nincs erre alkalmas lova – meséli Norbi.

A Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorban taroltak Schobert Norbiék

No de hogy jön ide a kápolnai Macskaárvaház? – kérdezhetjük joggal.

– A Macskaárvaház Alapítványnak már nagyon régen, megalapítása óta támogatója vagyok, és most jött el az alkalom, hogy – remélem – nagy boldogságot csempésszünk a kislányommal az árvaház életébe ezzel a 600 ezer forinttal, amelyet a műsorban nyertünk – mondja Norbi, akinek kiérződik hangjából a meghatottság, illetve az öröm, hogy segíthetett.

Még sok a teendő a kápolnai Macskaárvaház végleges pompája ügyében, így jól jön a nyereményösszeg

 

Schobert Norbi hozzáteszi, hogy bár rendelkezik vadászvizsgával, egyetlen állatot sem tudna megölni.

Ha valaki ekkora állatbarát és táplálkozási reformer, felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a húsfogyasztással.

– Nem vagyok híve a húsmentes táplálkozásnak, vagy kizárólag a zöldségalapúnak, mert a szóján kívül csak a húsban van meg az összes esszenciális aminosav, és a vega, vegán táplálkozás hosszú távon egészségkárosító. Többek között vashiányhoz, vérszegénységhez vezet, és annak sincs sok értelme, hogy ezeket az ember proteinporokkal helyettesítse. Én azt gondolom, attól, hogy valaki húst fogyaszt, még nem gyilkos – vallja a sportember.

Más sztárok is támogatják a cicákat, így Bunyós Pityu, Kiss Norbi kamionversenyző, de nagyon elkötelezett macskabarát Vajna Tímea is

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.