EUR: 302,81 Ft
CHF: 265,80 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Belföld

A Soros-hálózat tüntetett Felcsúton

A Fidesz közleményt adott ki, melyben kijelenti, a mai Felcsúton történt tüntetés a Soros-hálózat újabb akciója. A Soros-hálózat mindenhol s minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorlás-politikájára – áll a közleményben. Ahogy Brüsszelben, Budapesten, ma Felcsúton akcióznak. A kormánypárt szerint a tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetőek, az a Soros György támogatja őket, aki évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába.

A Soros-hálózat embereit transzparens fogadta – fotó: Origo, Csudai Sándor

A térség miniszterelnöki biztosa az Origonak elmondta, egy gond van: lassan több a külföldi újságíró ezeken az eseményeken, mint a magyar tüntető. A jelenség előtt értetlenül áll Tessely Zoltán, Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos. Tessely szerint megdöbbentő volt látni azt a néhány tucat Budapestről lebuszoztatott embert, akik teljes felfordulást idéztek elő Felcsúton.

Vidéken ez nem a mi stílusunk, ez a brutalitás távol áll tőlünk.”

Tessely elmondta, hogy elképesztő azt látni, hogy egyesek demokráciát kiáltva milyen magatartást engednek meg maguknak. A biztos beszámolója szerint egy nő a helyszínen arra vetemedett, hogy az intézkedő rendőrségi kocsi alá ugrott, ezzel provokálva, hergelve a tömeget, amely nem engedte az egyik utcára kifordulni a járművet.

Helyszíni beszámolók szerint a néhány tucat nagyhangú, jellemzően idős tüntető, és a tüntetést szervezők előadása teljesen nyilvánvalóan megrendezett, semmi más célja nincs, minthogy a külföldi sajtóba bekerüljenek és feltűnést keltsenek. Érdekesség, hogy az abszurd hangulatú, szántóföldek mellett is vonulók közt szinte több az újságíró és a tévétársaság, mint a tüntető.Ráadásul ezek jelentős része nem magyarul kommunikál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Halálra éheztették a lovat

  Halálra éheztették a lovat

  Nincs határa az emberi brutalitásnak. A Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon augusztus elején, lakossági bejelentés alapján szállt ki egy Csongrád megyei tanyára, ahol embertelen körülmények között tartottak lovakat.

 • Vona mellé került Simicska embere

  Vona mellé került Simicska embere

  Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik. Legalábbis a szélsőséges párt legutóbbi, városligeti rendezvényén Varga-Damm Andrea, korábban „civilként” aposztrofált ügyvéd ugyanolyan lelkesen mosolygott Vona balján, mint ahogy korábban Simicska jobbján tette.

 • Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy menetrend szerinti autóbusz kedden a Nógrád megyei Iliny községben, a buszon senki nem sérült meg, de lángra kapott a buszmegálló, meghibásodott egy elektromos vezeték és egy gázcsonk is – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.