EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Belföld

A TASZ szerint Botkát nem lehet ám csak úgy kérdezgetni!

Botka László szegedi polgármester a városházáról rendőrökkel dobatta ki az Echo TV stábját, mert meg akarták kérdezni a Szeviép ügyről. Az Echo TV operatőrét és riporterét egy tatabányai MSZP rendezvényre sem engedték be, ott a szocialista párt aktivistái akadályozták a sajtószabadság érvényesülését – számolt be a Tények. A TASZ szerint pedig Botkát nem lehet csak úgy kérdezgetni.

A Szeviép-botrányról akart forgatni Szegeden az Echo TV Informátor című műsorának stábja, ám Botka László helyett rendőrök és biztonsági őrök jelentek meg a városházán. Kedden Tatabányán ismét Botkával szeretett volna interjút készíteni a stáb, de a helyi szervezők inzultálni kezdték a tévé operatőrét, egy szocialista képviselő pedig nácinak nevezte az Echo TV munkatársait.

A szegedi városházán keresték a polgármestert, a SZEVIÉP-ügyről szerettek volna kérdezni, az emiatt tönkrement 430 vállalkozás egyik képviselője az eljárás kezdete óta állítja, hogy személyi összefonódás van a szegedi szocialisták és a Szeviép között: Szabó Bálint szerint az egykori építőcég központi szerepet tölthetett be az MSZP finanszírozásában – tudósított a Tények.

Szabó Bálint is ott volt, amikor a stáb Botka Lászlóhoz igyekezett. A szegedi polgármester az Indexnek azt mondta: a jogász korábban ugyanitt egyszer már botrányt okozott, és előzetes bejelentkezés vagy egyeztetés nélkül jelentek meg az irodájánál, ahol neki éppen mással volt találkozója. A polgármester elmondása szerint a stáb ennek ellenére ragaszkodott ahhoz, hogy bemenjenek az irodába, és “elkezdték rátörni az ajtót”.

Ekkor szólalt meg a műsorban a Társaság a Szabadságjogokért, elmondták, nem lehet ám csak úgy kérdezgetni Botka Lászlót! A Tényeknek nyilatkozó Dojcsák Dalma (a TASZ projektvezetője) szerint mindig be kell jelentkezni, sőt: “ahhoz nincs joga a sajtónak, hogy egy állami tisztségviselővel akkor készítsen interjút, amikor csak szeretne“.

Végül pedig a tatabányai MSZP helyi szervezőjének “náci érvelése” az Echo TV riporterének kérdésére:

– Mit gondol, mennyire nagy felelőssége az MSZP-nek a SZEVIÉP-botrányban?

– Amennyire maguk fasiszták.

– Miért, fasiszták vagyunk?

– Maguk nácik.

– Miért vagyunk nácik?

– Mert maguk fasiszták.

Íme a magyar baloldal. Ezután az MSZP-s egyenruhát viselő szervezők nem engedték be az operatőrt, és megakadályozták, hogy bejussanak, a kameráját pedig kézzel takarták el.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

    A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

    A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Újabb milliárdok Pest megyei óvodai fejlesztésekre

    Újabb milliárdok Pest megyei óvodai fejlesztésekre

    Óvodaépítésre és meglévő intézmények fejlesztésére fordíthatják a Pest megyei települések az újabb, hatmilliárd forint keretösszegű támogatást, amely a hazai forrású, 80 milliárd forintos Pest megyei program része – mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a szombati Magyar Időkben.