2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

Agyonlőttek egy újságírót

Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.

Az eset a Krasznojarszktól 440 kilométerrel délre található Minuszinszkban történt. A Ton-M című helyi lap főszerkesztőjét, a 42 éves Dmitrij Popkovot egy ház hátsó udvarán találták meg holtan.


A belügyminisztérium helyi hivatala körbezárta a gyilkosság helyszínét, és vizsgálatot indított szándékos emberölés gyanújával – jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség.

Az idén ez már a második újságíró-gyilkosság Oroszországban. Április végén, többhetes kóma után belehalt sérüléseibe Nyikolaj Andruscsenko, a Novij Petyerburg (Új Pétervár) című ellenzéki lap egyik alapítója. Ismeretlenek félholtra verték Szentpéterváron. Kollégái szerint az újságíró halálához valószínűleg a Kreml politikáját és a korrupciót bíráló cikkeinek lehetett köze.

Oroszország a 148. helyen áll a Riporterek Határok Nélkül (RDF) nemzetközi jogvédő szervezet által vezetett sajtószabadság-világranglistán, Mexikó, Zimbabwe és Algéria mögött. Az utóbbi években számos újságírót megtámadtak, megsebesítettek, illetve meggyilkoltak az országban, és a rendőrségi vizsgálatok ezekben az ügyekben csak ritkán vezettek eredményre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.