EUR: 307,97 Ft
CHF: 266,28 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb

Alonsot az Indy-500-on is kísérti a Honda, Szato nyert!

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso vezetett is, ám 21 körrel a vége előtt, a hetedik helyről kiesett az 500 mérföldes indianapolisi autóversenyen, melyet végül a japán Szato Takuma nyert meg.

A spanyol sztár a legendás, immár 101. alkalommal megrendezett Indy-500 miatt nem vett részt a szintén vasárnap rendezett Monacói Nagydíjon.

Indianapolisban Alonso a remek múlt heti időmérője után az ötödik helyről rajtolhatott, s tulajdonképpen egészen kieséséig kiválóan versenyzett. A viadal elején, majd a második felében is volt vezető pozícióban, a hajrára azonban hátrébb csúszott, egészen a kilencedik pozícióig. Ezek után visszakapaszkodott a hetedik helyre, ám 21-gyel a 200 körös verseny vége előtt, a Honda motor elfüstölt az autójában.

A korábbi F1-es pilóta, Szato Takuma óriási küzdelem végén győzött, a brazil Helio Castronevest négy körrel a leintés előzte meg, s egészen a célvonalig megtartotta pozícióját.

Szato ezzel az Indy-500 első japán bajnoka lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.