EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb

Alonsot az Indy-500-on is kísérti a Honda, Szato nyert!

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso vezetett is, ám 21 körrel a vége előtt, a hetedik helyről kiesett az 500 mérföldes indianapolisi autóversenyen, melyet végül a japán Szato Takuma nyert meg.

A spanyol sztár a legendás, immár 101. alkalommal megrendezett Indy-500 miatt nem vett részt a szintén vasárnap rendezett Monacói Nagydíjon.


Indianapolisban Alonso a remek múlt heti időmérője után az ötödik helyről rajtolhatott, s tulajdonképpen egészen kieséséig kiválóan versenyzett. A viadal elején, majd a második felében is volt vezető pozícióban, a hajrára azonban hátrébb csúszott, egészen a kilencedik pozícióig. Ezek után visszakapaszkodott a hetedik helyre, ám 21-gyel a 200 körös verseny vége előtt, a Honda motor elfüstölt az autójában.

A korábbi F1-es pilóta, Szato Takuma óriási küzdelem végén győzött, a brazil Helio Castronevest négy körrel a leintés előzte meg, s egészen a célvonalig megtartotta pozícióját.

Szato ezzel az Indy-500 első japán bajnoka lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.