2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Egyéb Debrecen

Átalakul a mérnökképzés

Külön szervezeti egységet hoz létre a villamosmérnöki képzés számára a Debreceni Egyetem. A műszaki oktatás fejlesztéséről Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az egyetemi vezetéssel közösen tartott tájékoztatót.

– A Debreceni Egyetem hagyományos orvos-, agrár- és tudományegyetemi profilja mellé – a régió munkaerőpiaci igényeihez és saját stratégiai célkitűzéseihez igazodva – ugyanolyan színvonalú műszaki egyetemi képzést akarunk kialakítani – jelentette ki Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. Megtudtuk, hogy az új profilhoz a legmodernebb képzési formát és a legkorszerűbb kutatás-fejlesztést kívánják használni, ez az iparfejlesztés terén az Ipar 4.0. Palkovics László államtitkár elmondta, hogy az elmúlt időszakban több külföldi vállalat képviselőivel is tárgyaltak potenciális termelő és kutatás-fejlesztési beruházásokról, amelyek Debrecenben kapnának helyet.


– Ebben a régióban rendelkezésre állnak azok a kapacitások, amelyek egy-egy ilyen fejlesztéshez szükségesek. Ráadásul a Debreceni Egyetem is biztosítja azt az oktatási, kutatási hátteret, amely támogatni tudja ezeknek a vállalatoknak a hosszú távú működését. Ugyanakkor felmerült az igény, hogy fejleszteni kell a gépészmérnöki, elektrotechnológiai, villamosmérnöki területet – tájékoztatott az államtitkár.

Kapcsolódó Cikkek