EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Debrecen

Átalakul a mérnökképzés

Külön szervezeti egységet hoz létre a villamosmérnöki képzés számára a Debreceni Egyetem. A műszaki oktatás fejlesztéséről Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az egyetemi vezetéssel közösen tartott tájékoztatót.

– A Debreceni Egyetem hagyományos orvos-, agrár- és tudományegyetemi profilja mellé – a régió munkaerőpiaci igényeihez és saját stratégiai célkitűzéseihez igazodva – ugyanolyan színvonalú műszaki egyetemi képzést akarunk kialakítani – jelentette ki Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. Megtudtuk, hogy az új profilhoz a legmodernebb képzési formát és a legkorszerűbb kutatás-fejlesztést kívánják használni, ez az iparfejlesztés terén az Ipar 4.0. Palkovics László államtitkár elmondta, hogy az elmúlt időszakban több külföldi vállalat képviselőivel is tárgyaltak potenciális termelő és kutatás-fejlesztési beruházásokról, amelyek Debrecenben kapnának helyet.


– Ebben a régióban rendelkezésre állnak azok a kapacitások, amelyek egy-egy ilyen fejlesztéshez szükségesek. Ráadásul a Debreceni Egyetem is biztosítja azt az oktatási, kutatási hátteret, amely támogatni tudja ezeknek a vállalatoknak a hosszú távú működését. Ugyanakkor felmerült az igény, hogy fejleszteni kell a gépészmérnöki, elektrotechnológiai, villamosmérnöki területet – tájékoztatott az államtitkár.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.