2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Külföld

Autóbomba robbant egy fagylaltozónál, sok halott

/Fotó: MTI/EPA/Ali Abbász

Autóba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe Bagdad központjában egy fagylaltozónál hétfőn éjjel. A robbanásban tízen meghaltak és 22-en megsérültek – adta hírül a rendőrség.

A merényletet nem öngyilkos követte el, a robbanószerkezetet vagy időzítővel, vagy távirányítással hozták működésbe.

A robbantás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett, amely már sokszor hajtott végre hasonló támadást Bagdadban. Alig egy éve robbanószerrel megrakott teherautót röpített a szervezet a levegőbe az iraki főváros zsúfolt bevásárlóközpontjában. Az a robbanás emberek százaival végzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.