EUR: 322,44 Ft
CHF: 279,94 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Aktuális

Az EU-nál kuncsorog Botka királycsinálója

Európától remélt anyagi segítséggel nyerne választást az MSZP – erre utal, hogy Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt tanácsadója, Lengyel László azt üzente az európai vezetőknek: ha változást akarnak, anyagi segítségre is szükség lesz. Ezek fényében érthető, miért pont Brüsszelbe látogat a héten Botka.

Az MSZP egykori pénztárnokának lapjában, a Népszavában üzent Európa vezetőinek Lengyel László politológus: „Ha az európai vezetők a magyar választást európai választásnak is tekintik, és annak fogják tekinteni, akkor politikai és anyagi támogatást nyújtanak egy Európa-párti demokratikus ellenzéknek” – írta Botka „királycsinálója”.MTI Fotó: Kovács Attila

Korábban Gyurcsány Ferenc DK-elnök hangoztatta, hogy a „királycsináló” Lengyel és Botka többekkel szövetkezett ellene. Botkáék mindezt tagadták, sőt azt is, hogy Lengyel tanácsokkal látná el őt. Erre a DK-közeli nyugatifeny.hu közölt fotót Botkáról és Lengyelről, amint egy pesti étteremben beszélgettek.

Ezek után egyértelműnek látszik, hogy Lengyel László fenti véleménycikke a szocialisták üzenetét közvetíti Brüsszelnek – derül ki a Spíler blog írásából.


Lengyel László és Botka László találkozója (Fotó: Nyugati Fény)

 

A választások utáni német–francia politikai vezetésű Európai Unióban remélhetőleg meglesz a szándék az integráció elmélyítésére, és az illiberális/autokrata országok politikai változásának támogatására” – írta szintén Lengyel. A Spíler szerint ezekkel a mondatokkal egybecseng, hogy Botka László első hivatalos külföldi útja miniszterelnök-jelöltként éppen Brüsszel lesz.

– Botka tanácsadója tehát visszatért a baloldal régi fegyveréhez és a kádári hagyományhoz. Ha tiszta választásokon nem tudják legyőzni a nemzeti oldalt, akkor külső hatalmak segítségét kérik – írja a blog, majd hozzáteszik: természetesen törvénybe ütközik, ha politikai pártok külföldről fogadnak el anyagi támogatást.

Összegezve: a határkerítés lebontását ígérő Botka most a kerítést ellenző Brüsszelben turnézik, miközben a hozzá közel álló Lengyel László egy baloldali napilapban szólítja fel az „európai vezetőket” arra, hogy támogassák anyagilag az „Európa-párti demokratikus ellenzéket“, vagyis az MSZP-t.

Kerestük az ügyben a szocialistákat, de továbbra is nyilatkozatstopot tartanak lapunkkal szemben.

Kapcsolódó Cikkek