2018. június 17., vasárnap
Laura, Alida

Egyéb Győr

Bajnok lett az ETO, irány az NB II!

Az ETO haza pályán 2-1-re legyőzte a Csorna labdarúgócsapatát, így bajnoki címet ünnepelhet!  Sőt, ami még ennél is jobb hír: a győri zöld-fehérek ősztől az NB II-ben folytatják!

Sokan látogattak ki az ETO stadionjába, hiszen bajnokavatásra készültek a szurkolók, továbbá arra, hogy kedvenceik egy osztállyal feljebb lépjenek és a következő szezont már az NB II-ben kezdhessék. Ennek megfelelően a hangulatra nem lehetett panasz, rengetegen érkeztek ETO-mezben, zöld-fehér pólóban, zászlóval, sállal felszerelkezve. Komplett családok látogattak ki az ETO Parkba, hogy együtt töltsék a vasárnap kora estét és kiszurkolják a csapat győzelmét.


A csornai csapat egyébként jól teljesített a szezonban, számítani lehetett rá, hogy nem adják könnyen a sikert. Ennek megfelelően masszívan védekeztek és a középpályán is kitartottak egészen a 17 percig, amikor is Kabát Péter gólja adott még egy jó adagnyit a hangulathoz. Érezni lehetett a győri zöld-fehéreken, hogy nagyon hajtanak, akarják a sikert és a szurkolókat is szeretnék kiszolgálni. Magasföldi József köszönte szépen a lehetőséget, és a 28. percben már kettőre növelte a hazai előnyt.

fotók:Marcali Gábor

Így az ETO vonulhatott nyugodtabban az öltözőbe, a szurkolóknak pedig volt idejük megvitatni az első félidőt, na meg az elmúlt időszak történéseit. Sokan már arról beszélgettek, vajon milyen is lesz az NB II-ben, hogy szerepelnek majd a kedvencek.


A fordulás után aztán nem várt ajándékot adtak az ETO-sok a Csornának, hiszen Gyagya egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába juttatta a labdát, ezzel egy gólra felhozva az ellenfelet. Szerencsére többre már nem futotta a Csornának, hiába próbálkoztak. Gólt már az ETO sem szerzett, bár helyzetei még voltak. Az eredmény így 2-1 lett, s az ETO FC Győr bajnok lett az NB III-ban!

“Egy csapat van csak nyugaton”

Az ünneplés pedig kezdetét vette, hiszen a szurkolók boldogan éltették a csapatot és futottak be a pályára, hogy közösen éljék át a bajnoki győzelem pillanatait. Az öröm szinte tapintható volt: lengtek a zászlók, pörögtek a sálak, és mindenki tudta, hogy „Egy csapat van csak nyugaton!”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.