EUR: 308,10 Ft
CHF: 266,24 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Belföld

Bakondi: A magyar kerítés segíthette az EU-török megállapodást

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a magyar határon felépített kerítés segíthette az Európai Unió és Törökország között később létrejött megállapodást.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, a határőrizet szempontjából sikeres lépés volt a kerítés megépítése, mivel addig folyamatosan érkeztek a menekültek, és a kerítés megállította áramlásukat.

Elmondta, hogy ezzel az emberek biztonságérzetét is sikerült javítani, mert az a határvédelemmel kezdődik. Hozzátette: százszázalékos biztonság nincs, de a magyar hatóságok megtesznek mindent ennek érdekében.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy Magyarország, mint az unió és a NATO tagja részese a terrorizmus elleni küzdelemnek, így potenciálisan bármikor célponttá válhat. Azt viszont egy “beteg elme” dönti el, hogy a terroristák hol mérjenek csapást legközelebb az európai nemzetekre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem engedünk a 48-ból

    Nem engedünk a 48-ból

    A magyar az furfangos, ravasz, nem szeret veszíteni és éppen ezért felettébb találékony. Ezért a magyaron kiigazodni nagyon-nagyon keveseknek sikerül csupán.

  • Beköltözik az egyetem

    Beköltözik az egyetem

    Hamarosan az Olajág Otthonok lakói is akadémiai hallgatókká válhatnak, a Zsigmond Király Egyetem előadói ugyanis itt is elindítják az Idősek Akadémiája előadás-sorozatát.