EUR: 322,44 Ft
CHF: 279,94 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Extra

Bátran küzdött a rák ellen Roger Moore

Nyolcvankilenc éves korában elhunyt a legendás angol színész, Roger Moore. A legfrissebb hírek szerint a sármos sztárt svájci otthonában érte a halál, miután az utóbbi hónapokban rákkal küzdött. A hírt a színész családja is megerősítette a sztár Twitter-oldalán. 

Utolsó feleségével, Kristina Tholstruppal /Fotó: Profimedia, Alamy

Utolsó feleségével, Kristina Tholstruppal /Fotó: Profimedia, Alamy

– A legnehezebb szívvel kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore elhunyt a mai nap során. Mindannyian le vagyunk sújtva – állt gyermekei közleményében, amelyben azt is leírták, hogy apjuk rövid, bátor küzdelmet folytatott a rák ellen.


Moore 1927-ben született Londonban, majd a királyi légerőnél szolgált. Filmes karrierje az 1950-es években kezdődött. Számos kisebb próbálkozás után a tévében találta meg a helyét, ugyanis 1962–1969 között 118 részen keresztül alakította Simon Templar szerepét Az Angyal című akciósorozatban, majd a Magyarországon is igen népszerű Minden lében két kanál című krimi-vígjáték szériában volt Tony Curtis partnere.  

Az aranykor azonban a 1970-es évek volt Moore számára, hiszen Sean Connery és George Lazenby után ő lett a harmadik színész, aki összesen hét alkalommal játszhatta el James Bond szerepét. Sokak szerint Roger Moore eleganciájával és szarkasztikus humorával maga volt a 007-es ügynök. Összesen 96 szerepet játszott el életében, a magyar közönség utolsó alkalommal Edelényi János Jutalomjáték című filmjében láthatta, ahol saját magát alakította. 


Moore összesen négyszer házasodott, harmadik feleségétől három gyermeke született.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    A JAMA Dermatology korábban közzétett vizsgálata szerint sokan nincsenek tisztában a naptejeken látható jelölésekkel. Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász, az Anyajegyszűrő Központ orvosa magyarázza el, hogy miért nem elég, ha kizárólag az SPF alapján választunk, és miért fontos figyelni az UVA és UVB jelölésekre is?