2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Extra

Bátran küzdött a rák ellen Roger Moore

Nyolcvankilenc éves korában elhunyt a legendás angol színész, Roger Moore. A legfrissebb hírek szerint a sármos sztárt svájci otthonában érte a halál, miután az utóbbi hónapokban rákkal küzdött. A hírt a színész családja is megerősítette a sztár Twitter-oldalán. 

Utolsó feleségével, Kristina Tholstruppal /Fotó: Profimedia, Alamy

Utolsó feleségével, Kristina Tholstruppal /Fotó: Profimedia, Alamy

– A legnehezebb szívvel kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore elhunyt a mai nap során. Mindannyian le vagyunk sújtva – állt gyermekei közleményében, amelyben azt is leírták, hogy apjuk rövid, bátor küzdelmet folytatott a rák ellen.


Moore 1927-ben született Londonban, majd a királyi légerőnél szolgált. Filmes karrierje az 1950-es években kezdődött. Számos kisebb próbálkozás után a tévében találta meg a helyét, ugyanis 1962–1969 között 118 részen keresztül alakította Simon Templar szerepét Az Angyal című akciósorozatban, majd a Magyarországon is igen népszerű Minden lében két kanál című krimi-vígjáték szériában volt Tony Curtis partnere.  

Az aranykor azonban a 1970-es évek volt Moore számára, hiszen Sean Connery és George Lazenby után ő lett a harmadik színész, aki összesen hét alkalommal játszhatta el James Bond szerepét. Sokak szerint Roger Moore eleganciájával és szarkasztikus humorával maga volt a 007-es ügynök. Összesen 96 szerepet játszott el életében, a magyar közönség utolsó alkalommal Edelényi János Jutalomjáték című filmjében láthatta, ahol saját magát alakította. 


Moore összesen négyszer házasodott, harmadik feleségétől három gyermeke született.

Kapcsolódó Cikkek

 • Chloe büszkén mutogatja magát

  Chloe büszkén mutogatja magát

  Chloe Goodman nem szégyelli a testét, és ezt előszeretettel tudatja is a világgal. A 24 éves brit valóságshow-sztár már többször kiállt amellett, hogy ne mondják meg a nőknek, hol, mikor és mit mutassanak meg magukból. Véleménye szerint egy nőt ne ítéljenek el azért, mert kirakja azt, amije van, sőt inkább legyen rá büszke.

 • Vámos Zoltán kikapcsolódásképpen életeket ment

  Vámos Zoltán kikapcsolódásképpen életeket ment

  Vámos Zoltán eredeti foglalkozása szerint orvos, ám már korai egyetemi évei alatt vonzódott a média, elsősorban a filmezés világa iránt. Számos rövidfilm és kisebb sikerek után idén januárban jelent meg első nagyjátékfilmje, a Parázs a szívnek, melynek vetítési jogát már tíz országba eladta.

 • Ellopták Básti Juli Kossuth-díját

  Ellopták Básti Juli Kossuth-díját

  Minden vasárnap két sztárvendéggel beszélget Kalmár Tibor műsorvezető a Sláger FM-en, legutóbb Básti Juli Kossuth-díjas színésznő és Döbrösi Laura sorozatszínésznő volt a vendége.