EUR: 307,04 Ft
CHF: 281,49 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Békéscsaba

Biztonságos közlekedés minden életkorban

Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései címmel tartott közös rendezvényt a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete és a Békés Megyei Kormányhivatal.

A Jaminai Közösségi Ház adott otthont a május 11-i eseménynek, ahol három előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Az előadások célja elsősorban az volt, hogy a korosztály képviselői biztonságosabban vehessenek részt a közúti közlekedésben. A rendezvényen elhangoztak a korosztályt érintő speciális közlekedésbiztonsági témák, hasznos „taktikai” tanácsok.

Fotó: Fekete Róbert
Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdéseiről szóló előadást.

A résztvevőket elsőként Dobókői György, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés megyei elnöke köszöntötte, majd Demény Levente rendőr százados, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Helyszínelő és Balesetvizsgáló Alosztályának vezetője beszélt a kerékpárosok láthatóságáról éjszaka és korlátozott látási viszonyok között. Ezután Sznyida László, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Marketing és Gazdasági Csoportjának vezetője tájékoztatott a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos információkról, végül Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezető-helyettese Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései című előadása következett.

Benkő Mihály a rendezvényen elmondta, azért fontos az idősebb korosztály ilyen jellegű tájékoztatása, mert ők is aktívan részt vesznek a közlekedésben, ellenben a kor előrehaladtával a reflexeik tompulnak, egyre nehezebben tudnak koncentrálni. Ezért szerették volna felfrissíteni a közlekedési ismereteiket, megmutatni a különböző veszélyes helyzeteket, hogy el tudják kerülni a baleseteket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.