2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Békéscsaba

Biztonságos közlekedés minden életkorban

Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései címmel tartott közös rendezvényt a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete és a Békés Megyei Kormányhivatal.

A Jaminai Közösségi Ház adott otthont a május 11-i eseménynek, ahol három előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Az előadások célja elsősorban az volt, hogy a korosztály képviselői biztonságosabban vehessenek részt a közúti közlekedésben. A rendezvényen elhangoztak a korosztályt érintő speciális közlekedésbiztonsági témák, hasznos „taktikai” tanácsok.


Fotó: Fekete Róbert
Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdéseiről szóló előadást.

A résztvevőket elsőként Dobókői György, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés megyei elnöke köszöntötte, majd Demény Levente rendőr százados, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Helyszínelő és Balesetvizsgáló Alosztályának vezetője beszélt a kerékpárosok láthatóságáról éjszaka és korlátozott látási viszonyok között. Ezután Sznyida László, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Marketing és Gazdasági Csoportjának vezetője tájékoztatott a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos információkról, végül Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezető-helyettese Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései című előadása következett.

Benkő Mihály a rendezvényen elmondta, azért fontos az idősebb korosztály ilyen jellegű tájékoztatása, mert ők is aktívan részt vesznek a közlekedésben, ellenben a kor előrehaladtával a reflexeik tompulnak, egyre nehezebben tudnak koncentrálni. Ezért szerették volna felfrissíteni a közlekedési ismereteiket, megmutatni a különböző veszélyes helyzeteket, hogy el tudják kerülni a baleseteket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.