2018. június 17., vasárnap
Laura, Alida

Egyéb Szeged

Botka elbarikádozott ünnepe

Váratlanul és hirtelen rendezvényterületté nyilvánították a városháza körüli utcákat, így akadályozták meg, hogy helyi civilek, Szeviép-károsultak, Cserepes sori és Mars téri kereskedők demonstrálhassanak Szeged Napja alkalmából.

– Szeged nem pár tucat szocialista városa és nem az MSZP kifizetőhelye, pláne nem egy olyan ugródeszka, amelynek segítségével Botka László a miniszterelnöki székbe ugrana. Szeged nem lehet eszköz senki számára – mondta el a városháza előtt rögtönzött sajtótájékoztatóján a városvezetés „cselével” meggátolt tüntetés egyik szervezője, Szabó Bálint. A Szeviép-károsultakat is képviselő jogász felszólította Botka Lászlót, ha fontosabb neki az MSZP-s miniszterelnök-jelölti pozíció, mint a polgármesteri, akkor azonnal mondjon le, vagy jelentse be a városvezető, hogy haladéktalanul konzultációt kezd a szegediekkel és a károsultakkal, akiket eddig semmibe vett.


Szabó Bálint úgy fogalmazott, hogy Botka László gyáva és fél, hiszen polgármestersége kezdetén lebontotta a városháza beléptetőkapuit, most pedig a Szeviép-károsultaktól a Cserepes sori piacosokig rendőrt hívat bárkire, aki kérdést mer feltenni. A polgármester gyávaságának bizonyítékát látja abban is, hogy – a hagyományokkal szakítva – a gyönyörű idő ellenére a díszteremben tartották a díszközgyűlést és kitiltották onnan a szegedi lakosokat is. – Korábban csak titkárnője, alpolgármestere vagy épp a jegyzőjének a szoknyája mögé bújt, most viszont azt látjuk, nem átall egy előre bejelentett tüntetést is bármilyen eszközzel ellehetetleníteni – fejtette ki.

Szabad szelek, zárt ajtók

Botka László a díszközgyűlésen szabad szelekről szónokolt, miközben zárt ajtókkal várta a szegedieket. Szabó Bálint mellett mások is megpróbáltak bejutni az elviekben nyilvános ünnepi eseményre, de a városházi rendészet munkatársai csak azokat engedték be, akik rajta voltak a meghívottak listáján. Egy elégedetlenkedő férfinak Vécsey Ágnes sajtófőnök azt vetette oda: a színházba is csak az mehet be, akinek jegye van…

A megkárosított, tönkretett Szeviép-alvállalkozókat és a hányatott sorsú Cserepes sori piacosokat is képviselő jogász szerint Szeged városa a maffia kezébe került, és a keresztapát úgy hívják, hogy Botka László. Utalt arra, hogy a VIP-parkoló-perben a vádlottak padján ül az egyik alpolgármester, a címzetes főjegyző és a kabinetfőnöke is. Azt is mondta, hogy a Szeviép-vezérek nagyjából tízmilliárd forintot loptak el a polgármester szeme láttára, amihez elmondása szerint asszisztált is a városvezető. Bejelentette továbbá, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda büntetőeljárás keretében vizsgálja a Mars téri piac beruházását, a gyanú szerint ugyanis csalást követhettek el. Elmondta, nagyságrendileg 100 kereskedőt károsítottak meg ebben az ügyben, miközben voltak olyan csókosok, akik jóval a piaci ár fölött kaptak pénzt pavilonjukért.


– Szegediek számos csoportja kiáltja egyre hangosabban: elég volt a lopásból, a csalásból, a hűtlen kezelésből. Gyakorlatilag már Botka László minden munkatársa a vádlottak padján csücsül, ennek ellenére a polgármester szabadon garázdálkodik valamennyiünk közvagyonával – mutatott rá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.