2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb X.kerület

Bővült a rendvédelmi autóflotta

Hat új autóval bővült a kerület közbiztonságáért és rendjéért dolgozó szervezetek gépjárműparkja. Kovács Róbert polgármester a múlt héten hármat a kerületi rendőrségnek, egyet a kőbányai közterület-felügyeletnek, egyet az útellenőri szolgálatnak és egyet a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak adott át.

A regisztrált bűncselekmények száma egy év alatt 15 százalékkal csökkent. Ezen belül a közterületi bűncselekmények száma 8 százalékkal mérséklődött, a lopások és betöréses lopások száma 12 százalékkal, az autólopások aránya 36, a gépkocsifeltöréseké pedig 16 százalékkal esett vissza − tájékoztatott az önkormányzat abból az alkalomból, hogy a rendőrség egy Dacia Duster, egy Suzuki SX4 és egy Dacia Sandero típusú, összesen közel tízmillió forint értékű gépjárművet kapott az önkormányzattól.


Négy szervezet flottája is növekedett (Fotó: Máté Krisztián)

A kocsikat közterületi járőrözésre, bűnügyi helyszínelésekhez és nyomozásokhoz használják majd. Ezenkívül a kőbányai közterület-felügyelet és az útellenőri szolgálat egy-egy 3,6 millió forint értékű Dacia Dokkert, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat pedig egy 4,53 millió forint értékű Suzuki Vitarát kapott, melynek megvásárlásához a kőbányai és a XV. kerületi önkormányzat fele-fele arányban járult hozzá. Az elmúlt években szoros együttműködés alakult ki Kőbányán az önkormányzat és a fenti szervezetek között a bűncselekmények visszaszorítása érdekében.

Kovács Róbert három autót adott át a rendőrségnek (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.