EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb X.kerület

Bővült a rendvédelmi autóflotta

Hat új autóval bővült a kerület közbiztonságáért és rendjéért dolgozó szervezetek gépjárműparkja. Kovács Róbert polgármester a múlt héten hármat a kerületi rendőrségnek, egyet a kőbányai közterület-felügyeletnek, egyet az útellenőri szolgálatnak és egyet a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak adott át.

A regisztrált bűncselekmények száma egy év alatt 15 százalékkal csökkent. Ezen belül a közterületi bűncselekmények száma 8 százalékkal mérséklődött, a lopások és betöréses lopások száma 12 százalékkal, az autólopások aránya 36, a gépkocsifeltöréseké pedig 16 százalékkal esett vissza − tájékoztatott az önkormányzat abból az alkalomból, hogy a rendőrség egy Dacia Duster, egy Suzuki SX4 és egy Dacia Sandero típusú, összesen közel tízmillió forint értékű gépjárművet kapott az önkormányzattól.


Négy szervezet flottája is növekedett (Fotó: Máté Krisztián)

A kocsikat közterületi járőrözésre, bűnügyi helyszínelésekhez és nyomozásokhoz használják majd. Ezenkívül a kőbányai közterület-felügyelet és az útellenőri szolgálat egy-egy 3,6 millió forint értékű Dacia Dokkert, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat pedig egy 4,53 millió forint értékű Suzuki Vitarát kapott, melynek megvásárlásához a kőbányai és a XV. kerületi önkormányzat fele-fele arányban járult hozzá. Az elmúlt években szoros együttműködés alakult ki Kőbányán az önkormányzat és a fenti szervezetek között a bűncselekmények visszaszorítása érdekében.

Kovács Róbert három autót adott át a rendőrségnek (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.