EUR: 308,10 Ft
CHF: 266,21 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Belföld

Budapest lesz a családok fővárosa

A hét második felében Budapest lesz a családok fővárosa – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn annak apropóján, hogy négy napon keresztül a magyar fővárosban rendezik meg a családok világkongresszusát.

Novák Katalin ismertette: csütörtökön lesz a Budapesti Demográfiai Fórum, amelyen tudósok, politikusok, civil szervezetek képviselői vesznek részt. Péntektől tartják a családok világkongresszusát, amelyet tizenegyedszer rendeznek meg, de Magyarországon először. Szombaton Egy közülünk elnevezéssel tartanak rendezvényt, amelynek fókuszában a családok és az élet védelme áll. Vasárnap pedig, a gyermeknapon az Andrássy útra egy óriási családi fesztiválra várják a családokat – ismertette.

Novák Katalin a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy Európában demográfiai krízis van, a nyugati világban pedig értékválság is tapasztalható, mivel sok esetben hátrébb szorulnak a hagyományos családi értékek. Magyarországot példaértékűnek nevezte abból a szempontból, hogy a kormány úgy hozza döntéseit, úgy alakítja a családpolitikáját, hogy ezek az értékek következetesen megjelenjenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem engedünk a 48-ból

    Nem engedünk a 48-ból

    A magyar az furfangos, ravasz, nem szeret veszíteni és éppen ezért felettébb találékony. Ezért a magyaron kiigazodni nagyon-nagyon keveseknek sikerül csupán.

  • Beköltözik az egyetem

    Beköltözik az egyetem

    Hamarosan az Olajág Otthonok lakói is akadémiai hallgatókká válhatnak, a Zsigmond Király Egyetem előadói ugyanis itt is elindítják az Idősek Akadémiája előadás-sorozatát.