EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Belföld

Buszmegállós baleset: Nincs bűntudata a kigyúrt mercisnek

Bár eltört a bokája, pár nappal a baleset után már luxusautóját vezeti a Dózsa György úti mercis gázolóként emlegetett Molnár Richárd. Minderről a férfi barátnője közösségi oldalán is megosztott egy képet. A férfi teljesen vétlennek tartja magát és nincs bűntudata a történtek miatt.

Nem csoda, ha sok az irigye a 39 éves Molnár Richárdnak, hiszen az autók bérbeadásával foglalkozó férfi tavasztól őszig ha épp nem a szélsebes sportmotorján ül, akkor valamelyik méregdrága luxusautójában suhan, vagy gyönyörű, fiatal barátnőjével egy távoli, egzotikus országban élvezi az életet. Miután részese volt az egy héttel ezelőtt történt, Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó autóbalesetnek, sokan úgy vélték, ő a felelős a tragédiáért. A férfi szerint ennek oka, hogy korábban a lapok megszellőztették: a hírhedt kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt, erőszakos bűncselekmények miatt elítélték.

– A vád szerint abban a bandában én voltam az erőszakos dolgokért felelős ember, de megbűnhődtem érte – szögezte le Molnár Richárd. – A szerelmemmel, Szilvivel nyolc hónapja vagyunk együtt, a régi kocsiját eladtuk, helyette akartam megvenni a fehér Mercedes kabriót. Épp próbaútra mentem vele, a belső sávban haladva értem a kereszteződéshez. Telezöld volt, nem számítottam rá, hogy szemből szabálytalanul elém vághat egy autó. Hogy én mennyivel mehettem? Talán 60-70 kilométeres sebességgel, többel biztosan nem. Az ütközés megdobta a kisautót, ami letarolta a buszmegállót. A kórházi kezelésre várva tudtam meg, hogy a megállóban elsodort férfi is meghalt. Nincs bűntudatom, hiszen nem vagyok hibás, én is ott maradhattam volna. Őszintén sajnálom az áldozatok hozzátartozóit és a vétkes sofőrt is, de nem tervezem, hogy meglátogatom a kórházban.

A rendőrök a helyszínen egyik autó esetében sem találtak féknyomot, a kabrió papírjai és biztosítása is rendben volt. Molnár Richárd vallomását a szemtanúk is megerősítették, ráadásul a férfi a gyorsteszt eredménye szerint sem alkoholt, sem drogot nem fogyasztott.

 

Hat hónap felfüggesztettet kapott

Molnár Richárd 2011-ben szabadult a kilenc és fél éves börtönbüntetésből. Mint mondja, azóta csak egyszer volt dolga a törvénnyel: nemrég hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, mert egy parkolóban összevitatkozott egy másik autóssal, majd a nézeteltérést egy pofonnal zárta le. – Akkor valóban nagyon feszült voltam, az édesanyám egy nappal korábban halt meg, előtte pedig másfél hétig az intenzív osztályon, lélegeztetőgépre kötve feküdt – magyarázta Molnár Richárd.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.