EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Egyéb Eger

Csodafutam – Lali a király!

Nem hiába gyakorolta végig a múlt évet Szomszéd Lajos Balázs, az autóversenyzés Lokál Extrában már bemutatott 12 éves egri reménysége, hiszen a napokban a világhírű osztrák Red Bull Ringen rendezett Suzuki Swift Cup Europe-futamon kétszer is dobogóra állhatott egy második és egy harmadik helyezéssel, maga mögé utasítva a nála rutinosabb és idősebb versenyzőket.

Az egyébként magyar rendezésű versenysorozat összes idei állomásán részt vesz az igazi versenyzői vérrel megáldott Lali, aki – a hatalmas nyomás ellenére – olyan alázattal viseltetik sportja iránt, hogy például hiába szálltak meg szülei egy közeli szállodában, ő mégis a csapatával, annak szállítókamionjában töltötte az éjszakákat, hogy minden percet megélhessen Burkus Egonékkal.

Szomszéd Lajos Balázs a dobogó második fokán a Red Bull Ringen

– Szinte felfoghatatlan, hogy pénteken még bementem az iskolába tanulni, vasárnap pedig az egyik kedvenc pályámon versenyezhettem és állhattam dobogóra, ráadásul példaképemmel, Kiss Norbi kamionversenyzővel. Magam sem voltam biztos az elején, hogy amikor elrajtol 30-40 autó, akkor abból pont én leszek az egyik, aki helyezést ér el vagy akár csak helyt tudok állni köztük, de nagyon jól sikerült, és igazán boldog vagyok – mesélte mosolyogva Szomszéd Lali.

A nála jóval idősebb versenyzők is ünnepelték az egri csodagyereket

A pajkos kis srác valóban olyan eredményeket ér el, amelyek Magyarországon egyedülállók, ráadásul a Swift Cup Europe következő állomása a szintén legendás Salzburg Ring lesz, amire Lali – a tanulmányai mellett – most a leginkább koncentrál.

– Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy támogatnak abban, hogy elérjem az álmaimat, úgy érzem, jó úton haladok. És persze a csapatomnak, a GFS Racingnek, Burkus Egonnak, akik annak ellenére vagy azzal együtt is bíznak bennem, hogy még csak 12 éves vagyok – mondta Lali.

Az biztos, hogy kemény menet vár rá, hiszen a Salzburg Ring után következik a Szlovákia Ring, majd a Hungaroring, és ha minden igaz, Imolába is ellátogatnak a csapattal.

Lali kocsija

 

A versenyzés mellett Lali elkötelezett állatvédő is, kedvence a kápolnai macskaárvaház, amelynek logóját már nem csak ő, hanem az egész magyar suzukis mezőny viselni fogja a következő etaptól.

Kapcsolódó Cikkek