EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Dunaújváros

Dózsa a királyok útján

A Határtalanul programnak köszönhetően Erdélyben kirándultak a Dózsa György Általános Iskola diákjai. A kirándulásnak a „Királyok és fejedelmek útján” nevet adták. Az erdélyi túra során egyebek mellett Nagyváradra, Kolozsvárra, Dévára és Aradra is ellátogattak a dózsások. 

A Dózsa iskola hetedikes diákjainak különleges élményben lehetett részük a közelmúltban: a Határtalanul program keretében erdélyi városokba tettek kirándulást. Az első napon Nagyváradon a Szacsvay Imre Általános Iskolába látogattak el a dunaújvárosi diákok, akik a Királyhágóra is „felhágtak”, de nem maradt ki a kőrösfői vásár sem. A diákok Kolozsváron is jártak, és Torockón töltötték az éjszakát, ahol másnap a Néprajzi Múzeumot tekintették meg. Túráztak a Tordai-hasadékban, majd saját szemükkel láthatták Jókai Mór A nagyenyedi két fűzfa című művének helyszínét, Nagyenyedet.


A Dózsa diákjai Kolozsvárt sem hagyhatták ki erdélyi “körútjukból”

Gyulafehérvár, valamint Mátyás király szülőhelye, Vajdahunyad sem maradhatott ki a kirándulásból, este pedig a dévai Szent Ferenc Alapítvány szálláshelyére érkeztek meg. A harmadik napon a Kőmíves Kelemen című műből ismert Déva vára volt az első helyszín, majd Marosillyén Bethlen Gábor szülőházát látogatták meg. A kiránduláson negyven diák és négy felnőtt vett részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.