EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Sport

Egész éjszaka buliztak Madridban

Edzőként ez életem legszebb napja – mondta Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője, akivel a csapat öt év után először lett bajnok, amikor a spanyol bajnokság utolsó fordulójában 2-0-ra legyőzte idegenben a Málagát. A „királyi gárda” történetének 33. elsőségét gyűjtötte be.

A lefújást követően a csapat egyből visszarepült Madridba, ahol az utcára vonult több tízezer ember, hogy együtt ünnepeljen a bajnokokkal, akik egy nyitott tetejű busszal furikáztak végig a városon. Bár a bajnokságnak vége, Cristiano Ronaldóék nem dőlhetnek hátra, hiszen június 3-án Cardiffban lesz jelenésük, ahol történelmi tettet vihetnek véghez, hiszen a Bajnokok Ligája történetében a Real lehet az első csapat, amely megvédi a címet, bár ehhez a Juventusnak is lesz egy-két szava.

A boldogság szavai:

Sergio Ramos: – Ez a csapat megérdemelte, hogy megízlelje a sikert, sok év eltelt a legutóbbi bajnoki címünk óta. A szezon során mi voltunk a legkiegyenlítettebben teljesítő együttes, a jó játék és az eltökéltség végül meghozta az eredményt. Ez a negyedik bajnoki címem, mégis olyan, mintha az elsőt nyertem volna.

Karim Benzema: – A bajnoki cím sokat jelent mindenkinek, büszke vagyok a fiúkra. Minden egyes edzésen és meccsen látható, hogy egy csapat vagyunk.

Luka Modric: – Hihetetlen érzés, amelyre már hosszú ideje vártunk, a munkánk végül kifizetődött. Megérdemeltük a bajnoki címet, nagyon boldogok vagyunk, hogy a szurkolókkal ünnepelhetjük a sikert. Ez az első bajnoki aranyérmem, elképesztő szezont futunk, és még egy döntő hátra van.

Cristiano Ronaldo: – Sokkal édesebb a siker így, hogy az utolsó játéknapon biztosítottuk be a bajnoki címet. Boldog vagyok, hogy az utóbbi meccseken én is segíthettem a csapatot. Frissnek érzem magam, a BL-döntőben is jól szeretnék teljesíteni.

 

Érdekességek:

A Real Madrid történetében először fordult elő, hogy minden bajnoki mérkőzésen legalább egy gólt szerzett.

Zinédine Zidane a második francia edző, aki spanyol bajnokságot nyert (az első Marcel Domingo volt 1970-ben az Atlético Madriddal). Ezenkívül ő a hatodik, aki játékosként és edzőként is megnyerte a bajnokságot.

Klubrekordnak számító 58 gólt szerzett a Real idegenben, összességében pedig 106-ot.

Cristiano Ronaldo másodszor lett bajnok a Real Madriddal, illetve ő az első futballista a fővárosi klub történetében, aki zsinórban nyolc szezonban huszonötnél több gólt lőtt.

A Real Madrid utoljára 2016. április 26-án nem szerzett gólt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.