EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,56 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb IX.kerület

Egy adomány két jó ügy szolgálatában

Egymillió forint értékű, újrapapírból készült kéztörlőt és orvosi papírlepedőt adományozott a Tetra Pak a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikának, közismert nevén a Tűzoltó utcai gyermekklinikának.

Az adomány idén két jó ügyet is szolgál, hiszen egyszerre segíti a kórházat mindennapi működésében, valamint felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontosságára.

Egymillió forintnyi adományt kapott a klinika

A cég hetedik éve rendszeresen adományoz a mindennapi működést segítő termékeket a klinikának, amely Magyarország egyik legnagyobb gyermekgyógyászati intézménye. A 11 fekvőbetegosztály mellett naponta közel 200 gyermeket látnak el az orvosok.

Prof. dr. Szabó András igazgató szerint az adományból 3-4 hónapra tudják fedezni a gyorsan fogyó készleteket (fotó: semmelweis.hu)

– Az újrapapír kéztörlőknek és orvosi papírlepedőknek minden évben nagy hasznát vesszük, mivel segítségükkel e gyorsan fogyó segédeszközökből három-négy hónapra fedezni tudjuk a készleteinket, így pedig költségeket tudunk átcsoportosítani az intézmény fenntartásából az aktív gyógyító munkára – mondta prof. dr. Szabó András, a klinika igazgatója. – Gyermekklinikánkon kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos beteg gyermekét. Ez a speciális betegellátás pedig modern műszereket és jó minőségű orvosi eszközöket igényel, amelyekből többet vásárolhatunk meg a papírtermékekkel felszabadított források segítségével.
Az intézménynek adományozott kéztörlők és orvosi papírlepedők olyan szelektíven gyűjtött és újrahasznosított papírhulladékból készülnek, mint az adományozó cég által gyártott tejes és gyümölcsleves italos kartondobozok. A kartondobozok papír alapanyaga akár ötször-hatszor is újrahasznosítható, így az azokból készített termékek gyártásához nem szükséges további fákat kivágni. A gyermekklinikának az elmúlt években adományozott összesen 14 tonna újrapapír révén csaknem 200 felnőtt fát óvtak meg a kivágástól.
– Nagy örömünkre szolgál, hogy támogatásunkkal segíthetjük a gyermekklinikát és az itt folyó gyógyító munkát – mondta Molnár Zita, a cég kommunikációs igazgatója. –Vállalatunk számára fontos, hogy tevékenységünkkel és társadalmi szerepvállalásunkkal segíthessük az arra rászorulókat, annak pedig külön örülünk, hogy idén a támogatásunkkal beszerzett újrapapír termékek egy olyan napon érkeztek meg a klinikára, amely Földünk védelmére hívja fel a figyelmet.

Kapcsolódó Cikkek