2018. január 24., szerda
Timót

Külföld

Egyetlen kubai menekültet sem találtak a tengeren

Az amerikai parti őrség pénteken azt közölte, hogy április hónapban egyetlen, az Egyesült Államokba igyekvő kubai menekültet sem kellett feltartóztatni a két országot elválasztó vizeken.

Paul Zukunft, a parti őrség parancsnoka elmondta a The Wall Street című gazdasági-politikai napilapnak, hogy ilyen hét éve nem történt, és pénteken más illetékesek is megerősítették az adatot.

Ez óriási változás 2016 óta, amikor rekordszámú, 5000 kubait tartóztattak fel a Floridai-szorosban, és a Puerto Ricóba vezető tengeri átjáróban. A vízen elfogottakat visszaküldték Kubába.

Az ügynökség annak tudja be a gyökeres változást, hogy Barack Obama elnöksége utolsó napjaiban eltörölte azt a különleges kedvezményt, hogy automatikusan tartózkodási és munkavállalási engedélyt kapnak azok a kubaiak, akiknek sikerül amerikai földre lépniük.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  A portugáliai Nazaré partjait évről évre lepik el az óriáshullámokra vadászó szörfösök azzal a céllal, hogy végre valaki megdönti Garrett McNamara 2011-es rekordját, amikor egy 23 méteres hullámot lovagolt meg a portugál paroknál.

 • Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Egy elszabadult házibulihoz riasztották a norvég rendőröket, akiket a helyszínre érkezés után egy 21 éves srác, hógolyóval és más egyéb tárgyakkal dobált meg így kifejezve nemtetszését, amiért az egyenruhások véget vetettek a bulinak.

 • Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Véleménycikkben állt ki Magyarország és a magyar kormány mellett Peter Roff amerikai újságíró, politikai szakértő. Szerinte Magyarországon szó sincs egypártrendszerről, ezért véleménycikkében annak adott hangot, hogy felesleges a magyarországi választásokba beavatkoznia az USA-nak – írja a Figyelő.