EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Külföld

Egyetlen kubai menekültet sem találtak a tengeren

Az amerikai parti őrség pénteken azt közölte, hogy április hónapban egyetlen, az Egyesült Államokba igyekvő kubai menekültet sem kellett feltartóztatni a két országot elválasztó vizeken.

Paul Zukunft, a parti őrség parancsnoka elmondta a The Wall Street című gazdasági-politikai napilapnak, hogy ilyen hét éve nem történt, és pénteken más illetékesek is megerősítették az adatot.

Ez óriási változás 2016 óta, amikor rekordszámú, 5000 kubait tartóztattak fel a Floridai-szorosban, és a Puerto Ricóba vezető tengeri átjáróban. A vízen elfogottakat visszaküldték Kubába.

Az ügynökség annak tudja be a gyökeres változást, hogy Barack Obama elnöksége utolsó napjaiban eltörölte azt a különleges kedvezményt, hogy automatikusan tartózkodási és munkavállalási engedélyt kapnak azok a kubaiak, akiknek sikerül amerikai földre lépniük.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az arcról

  A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az arcról

  A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az emberek arcáról – derült ki a Learning & Behavior című folyóiratban publikált új tanulmányból, amely korábbi vizsgálatok eredményeit megerősítve azt is kimutatta, hogy az emberi arckifejezésekből kiolvasott negatív, vagy pozitív érzelmek feldolgozására az agyuk különböző részeit használják az állatok.

 • Kelet-Európa népessége zsugorodik, miközben Nyugat-Európáé nő

  Kelet-Európa népessége zsugorodik, miközben Nyugat-Európáé nő

  A kivándorlás a közép- és kelet-európai országokból jelentősen csökkentette 1990 óta a térség országainak népességét, és növelte Nyugat-Európáét – mutatták ki az Osztrák Tudományos Akadémia (ÖAW) és a bécsi Wittgenstein Demográfiai Központ kutatói.

 • Kórházba vitték Michael Jackson édesapját

  Kórházba vitték Michael Jackson édesapját

  Súlyos, valószínűleg végstádiumú daganatos betegséggel kórházba vitték Joe Jacksont, a néhai Michael Jackson édesapját, a Jackson család fejét – jelentette pénteken az amerikai és a brit média.