EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Külföld

Emberkereskedők fogságából a világ legmagasabb hegyéig jutott

Megmászta a világ legmagasabb hegyét az a 28 éves Kancshi Maja Tamang is, akit korábban fogvatartottak Egyiptomban. A nepáli származású nő expedíciójával az emberkereskedelem áldozataira szerette volna felhívni a figyelmet. Szintén meghódította a Mount Everestet a koszovói Uta Ibrahimi is, aki azzal érdemelte ki a világelső címet, hogy ő az első Albán származású aki sikeresen megmászta a világ legmagasabb hegyét.

Kancshi Maja Tamangot cselédlánynak eladták Egyiptomba, ahol fogvatartói folyamatosan bántalmazták. A Nepálban a bűnbandák bevett szokásai közé tartozik az emberkereskedelem, akiknek áldozatai Indiába, vagy a Közel-Kelet tehetősebb államaiban kerülnek, bordélyházakba vagy fizikai munkára ítélve. Erre próbálja felhívni a figyelmet a fiatal nő.


“Misszióm legfőbb célja, hogy véget vessen a lányok és nők elvándorlásának szűkebb hazámból, amely a nő- és leánykereskedelem egyik fő áldozata Nepálban” – nyilatkozta Tamang. Az expedíciót ENSZ-szervezet, a UN Women in Nepal keretén belül támogatta. Az Emberi Jogok Nepáli Bizottságának adatai szerint közel 10 ezer embert mentettek ki Nepálban az utóbbi években az emberkereskedelem karmai közül, bár ez a szám jelenleg is növekvő tendenciát mutat.

Uta Ibrahimi pedig, első albán származásúként mászta meg a Csomolungmát ráadásul nőként. A csúcsra kitűzte a koszovói és az albán zászlót is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az arcról

  A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az arcról

  A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az emberek arcáról – derült ki a Learning & Behavior című folyóiratban publikált új tanulmányból, amely korábbi vizsgálatok eredményeit megerősítve azt is kimutatta, hogy az emberi arckifejezésekből kiolvasott negatív, vagy pozitív érzelmek feldolgozására az agyuk különböző részeit használják az állatok.

 • Kelet-Európa népessége zsugorodik, miközben Nyugat-Európáé nő

  Kelet-Európa népessége zsugorodik, miközben Nyugat-Európáé nő

  A kivándorlás a közép- és kelet-európai országokból jelentősen csökkentette 1990 óta a térség országainak népességét, és növelte Nyugat-Európáét – mutatták ki az Osztrák Tudományos Akadémia (ÖAW) és a bécsi Wittgenstein Demográfiai Központ kutatói.

 • Kórházba vitték Michael Jackson édesapját

  Kórházba vitték Michael Jackson édesapját

  Súlyos, valószínűleg végstádiumú daganatos betegséggel kórházba vitték Joe Jacksont, a néhai Michael Jackson édesapját, a Jackson család fejét – jelentette pénteken az amerikai és a brit média.