2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Ózd

Emlékkőavatással emlékeztek az áldozatokra

1990. március 3-án történt Ózdon a mindenkori legnagyobb ipari tragédia, amelyben 13 ember vesztette életét.

Az áldozatokról évente megemlékeznek az egykori kollégák, családtagok, rokonok és ismerősök. Ezután mindezt a Gyári temetőben felállított emlékoszlop megkoszorúzása mellett a Digitális Erőmű közelében elhelyezett emlékkőnél is megtehetik, mivel pénteken az egykori robbanás közelében avatták fel az új emlékhelyet.

Fotó: Lokál
Benyhe László örökségvédő (balra) és Riz Gábor országgyűlési képviselő (jobbra) is tiszteletét tette az emlékkő avatáson

fotó: lokál
Mementó a Digitális Erőmű közelében

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.