EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Ózd

Emlékkőavatással emlékeztek az áldozatokra

1990. március 3-án történt Ózdon a mindenkori legnagyobb ipari tragédia, amelyben 13 ember vesztette életét.

Az áldozatokról évente megemlékeznek az egykori kollégák, családtagok, rokonok és ismerősök. Ezután mindezt a Gyári temetőben felállított emlékoszlop megkoszorúzása mellett a Digitális Erőmű közelében elhelyezett emlékkőnél is megtehetik, mivel pénteken az egykori robbanás közelében avatták fel az új emlékhelyet.

Fotó: Lokál
Benyhe László örökségvédő (balra) és Riz Gábor országgyűlési képviselő (jobbra) is tiszteletét tette az emlékkő avatáson

fotó: lokál
Mementó a Digitális Erőmű közelében

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.