EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Debrecen

Európa éltáncosai randevúztak nálunk

Profi táncosok standard Európa-bajnoksága és latin tánc Európa Kupa zajlott Debrecenben, ami azért is nagy szó, mert ilyen rangos nemzetközi táncversenyt legutóbb 1996-ban rendeztek Magyarországon. A viadalon 13 ország ötven párosa lépett parkettre.

A standard Európa-bajnokságon a nemzeti bajnokságok legjobbjai indulhatnak, így a magas színvonal garantált volt. Magyarországot két páros képviselte.


Európa legjobb latin táncosai koptatták a parkettet Fotó: C. Kiss Ilona

A latin Európa Kupán öt magyar páros – Budai Attila-Barna Lilla, Hancz Patrik-Hancz Bianka, Gellai Tamás-Vorobchenko Darya, Kiss Noel-Szőke Vivien, Kovács Gergely-Dudás Ágnes és Süttő Roland-Tombácz Anikó – vett részt, az Eb-n, illetve az EK-n a magyarokon kívül többek között Németország, Hollandia, Portugália, Románia, Finnország és Oroszország éltáncosait láthatta a közönség a Kölcsey Központban.

Kerekesszékes táncosokat is láthatott a közönség
Fotó: C. Kiss Ilona

A nemzetközi viadalok kiegészítő programjaként hazai ranglistaversenyt is rendeztek, amelyen mintegy száz páros indult. A Magyar Táncsport Szövetséggel közösen szervezett eseményen a kerekesszékes táncosok is összemérték tudásukat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.