2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Debrecen

Európa éltáncosai randevúztak nálunk

Profi táncosok standard Európa-bajnoksága és latin tánc Európa Kupa zajlott Debrecenben, ami azért is nagy szó, mert ilyen rangos nemzetközi táncversenyt legutóbb 1996-ban rendeztek Magyarországon. A viadalon 13 ország ötven párosa lépett parkettre.

A standard Európa-bajnokságon a nemzeti bajnokságok legjobbjai indulhatnak, így a magas színvonal garantált volt. Magyarországot két páros képviselte.


Európa legjobb latin táncosai koptatták a parkettet Fotó: C. Kiss Ilona

A latin Európa Kupán öt magyar páros – Budai Attila-Barna Lilla, Hancz Patrik-Hancz Bianka, Gellai Tamás-Vorobchenko Darya, Kiss Noel-Szőke Vivien, Kovács Gergely-Dudás Ágnes és Süttő Roland-Tombácz Anikó – vett részt, az Eb-n, illetve az EK-n a magyarokon kívül többek között Németország, Hollandia, Portugália, Románia, Finnország és Oroszország éltáncosait láthatta a közönség a Kölcsey Központban.

Kerekesszékes táncosokat is láthatott a közönség
Fotó: C. Kiss Ilona

A nemzetközi viadalok kiegészítő programjaként hazai ranglistaversenyt is rendeztek, amelyen mintegy száz páros indult. A Magyar Táncsport Szövetséggel közösen szervezett eseményen a kerekesszékes táncosok is összemérték tudásukat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek