EUR: 307,97 Ft
CHF: 266,28 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb Szombathely

Ezüstérem a szombathelyi női kézilabdának

A Vasas is győzött az utolsó fordulóban, így nem jutott fel az NB I-be a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) női kézilabdacsapata.

A szombathelyiek korábbi gárdonyi botlása miatt nem az SZKKA kezében volt a saját sorsa, mégis csak az utolsó forduló adott választ arra, ki jut fel az NB I/B Nyugati csoportjából a legjobbak közé. Az SZKKA teljesítette a kötelezőt, simán verte a szekszárdiakat az ELTE SEK Egyetemi Sportcsarnokban, így aztán mivel nem azonos időben játszott a két rivális, egy napig lehetett izgulni, hogy a Gárdony-Pázmánd csapata a fővárosiakat is megtréfálja, és akkor pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény alapján az SZKKA lett volna a bajnok, hiszen oda-vissza legyőzte a Vasast.

Elmaradt a bravúr, nem jutott az NB I-be az SZKKA Fotó: SZKKA

Végül a Vasas is simán nyerte utolsó meccsét, így a piros-kékek léphetnek fel az első osztályba. Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke lapunknak elmondta: a cél továbbra is az, hogy mielőbb az I. osztályban szerepeljen a csapat. Ami egyébként a felnőtteknek nem sikerült, a 13 éves lányoknak igen, hiszen a fiatal csapat igazi bravúrt végrehajtva megnyerte a korosztályos országos bajnokságot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.