EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Szombathely

Ezüstérem a szombathelyi női kézilabdának

A Vasas is győzött az utolsó fordulóban, így nem jutott fel az NB I-be a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) női kézilabdacsapata.

A szombathelyiek korábbi gárdonyi botlása miatt nem az SZKKA kezében volt a saját sorsa, mégis csak az utolsó forduló adott választ arra, ki jut fel az NB I/B Nyugati csoportjából a legjobbak közé. Az SZKKA teljesítette a kötelezőt, simán verte a szekszárdiakat az ELTE SEK Egyetemi Sportcsarnokban, így aztán mivel nem azonos időben játszott a két rivális, egy napig lehetett izgulni, hogy a Gárdony-Pázmánd csapata a fővárosiakat is megtréfálja, és akkor pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény alapján az SZKKA lett volna a bajnok, hiszen oda-vissza legyőzte a Vasast.


Elmaradt a bravúr, nem jutott az NB I-be az SZKKA Fotó: SZKKA

Végül a Vasas is simán nyerte utolsó meccsét, így a piros-kékek léphetnek fel az első osztályba. Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke lapunknak elmondta: a cél továbbra is az, hogy mielőbb az I. osztályban szerepeljen a csapat. Ami egyébként a felnőtteknek nem sikerült, a 13 éves lányoknak igen, hiszen a fiatal csapat igazi bravúrt végrehajtva megnyerte a korosztályos országos bajnokságot.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.