EUR: 325,78 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Székesfehérvár

Fehérvári hölgy nyerte a kárpitosversenyt

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum (SZC) Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulója, Takács Eszter első helyen végzett kárpitos szakmában a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV).

A fiatal hölgy a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) kérdésére úgy fogalmazott, hogy bizonyítani szeretett volna a családjának, de fontos volt az is, hogy felmentést kap az iskolában, a kárpitos szaktárgyból nem kell vizsgát tennie se gyakorlatból, se szóbeliből. De nem bliccelni akar, hiszen imádja hivatását. – Apukám fantasztikus karosszérialakatos, tőle inspirálódtam. Miután elkészültek az autók, melyeket javított, mindig megmutatta nekünk, hogy milyen eredményt ért el a járműveknél. Ekkor tetszett meg az autók belseje, kedvet éreztem a kárpitozásukhoz. Gyönyörű dolgokat lehet készíteni, persze rengeteg fantázia és kézügyesség szükséges. Az autókárpitozás érdekel leginkább, ebben a területben látom a legnagyobb fantáziát. Ismerőseim között is van autókárpitos, ő gyönyörű dolgokat készít. Ettől függetlenül a bútorkárpitozás is érdekel – magyarázta Eszter.


Takács Eszter édesapja révén szeretett bele a szakmába Fotó: Hatlaczki Balázs

–  Szükséges volt a plusztanulás, a gyakorlás. Nem tudtuk pontosan, hogy melyek lesznek a versenyfeladatok, több feladattípusra is számítottunk, így legalább egyszer átismételtünk minden munkafázist. A legnagyobb hangsúlyt a párnázásra fektettük. Sokat köszönhetek oktatóimnak, Csurgai Horváth Ágnesnek és Dombos Krisztiánnak. Nélkülük nem sikerült volna, hálás vagyok a felkészítésért – árulta el a női kárpitos, aki terveit is megosztotta velünk. – Érettségizni szeretnék, majd dolgozni, természetesen a kárpitos szakmában szeretnék elhelyezkedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.