EUR: 322,10 Ft
CHF: 275,37 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Belföld

Fidesz: az ellenzék is támogassa a 2018-as költségvetési javaslatot!

A Fidesz arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a hatalmi érdekeiket és támogassák a jövő évi költségvetési javaslatot.

Halász János, a képviselőcsoport szóvivője szerdán budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a jövő évi költségvetés a munka megbecsüléséről, a családokról, a biztonságról szól, és ezért kérik az ellenzéki pártok támogatását.


Az eddigi nyilatkozatok alapján úgy látják, hogy az ellenzéki pártok ezúttal is “önző politikai érdekek” mentén foglaltak állást a költségvetésről, de “még nem késő, hogy a munkából élők és a családok oldalára álljanak”, hiszen a javaslatról június 15-én szavaz majd az Országgyűlés – tette hozzá.

Azt mondta, eddigi nyilatkozataik alapján úgy látják, hogy az ellenzéki pártok ezúttal is “önző politikai érdekek” mentén foglaltak állást a költségvetésről, de “még nem késő, hogy a munkából élők és a családok oldalára álljanak”, hiszen a javaslatról június 15-én szavaz majd az Országgyűlés.


Halász János hangsúlyozta: a kormánypárti frakció minden támogatást megad ahhoz, hogy mindenki, aki munkából él és munkából tartja el a családját, az 2018-ban előreléphessen.

A szóvivő ismertetése szerint ez a költségvetési javaslat erősen eltér a 2010 előtt költségvetésektől, amelyeket a szocialisták, és a Gyurcsány-, Bajnai-kormányok írtak.

A baloldal “alkalmatlan és korrupt” volt, és ez a költségvetésein is látszott: minden költségvetés a pénzhiányról, a pazarlásról és az eladósodásról szólt, miközben a családok megszorításokat, adóemeléseket szenvedtek el – mondta, hozzátéve: az akkori költségvetések rossz állapota és a folyamatos pénzhiány nemcsak az alkalmatlanságot, hanem azt is igazolja, hogy “Gyurcsány és a szocialisták minden idők legkorruptabb kormányzását követték el”.

Halász János kijelentette: a polgári kormányzás óta Magyarország erősödik, és ez a költségvetés kiegyensúlyozott állapotán is látszik. Minden várakozást felülmúl a magyar gazdaság növekedése, hetedik éve tartják a hiánycélt, csökken az államadósság, csökkenek az adók, nő a gazdaság, rekordon a foglalkoztatás és nőnek a érek – mondta.

“Magyarország erősödik, és szeretnénk, ha ezt a munkából élők, a családok és a nyugdíjasok is egyre inkább éreznék” – fogalmazott Halász János.

Azt mondta, a baloldallal ellentétben, amely az adóemelések politikáját választotta, jövőre folytatják a munkavállalókat és a munkáltatókat segítő adócsökkentéseket. Jövőre is Európa legalacsonyabb társasági adóját és egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját garantáljuk – fűzte hozzá Halász János.

Mint kifejtette, a munkát terhelő adók újabb csökkentése lehetővé teszi a bérek további növekedését, a minimálbér és a szakmunkás minimálbér további emelését. Továbbá a költségvetés azt is mutatja, hogy a családpolitikában is mást gondolnak mint az ellenzéki pártok: “mi születő magyar gyermekekkel, és nem migránsokkal akarjuk segíteni a demográfiai fordulatot, ezért 2018-ban is biztosítjuk a családi adórendszert, amely már mintegy egymillió családnak nyújt segítséget” – mondta.

Jövőre tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, és még több pénzt biztosítanak a családok otthonteremtésére, továbbá a családokat újabb egyéb adócsökkentésekkel is segítik – közölte Halász János.

Kijelentette: az ellenzéki pártokkal ellentétben – amelyek “készek Brüsszel, valamint Soros György bevándorláspolitikáját és a migránsok betelepítését támogatni” – úgy látják, hogy Európa biztonságát ma számos veszély fenyegeti, és ezért 2018-ban még több pénzt szeretnének biztosítani a biztonságra, a honvédelemre, a rendvédelemre, a terrorelhárításra és a határvédelemre.

A 2010 előtti költségvetéssekkel ellentétben, amikor a hírek arról szóltak, hogy pénzt vonnak el területekről, ma többletforrásokról lehet beszélni – folytatta Halász János, kifejtve: az idei évhez viszonyítva 2018-ban 180 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, 80 milliárddal több az oktatásra, és 15 milliárddal többet fordítanak az otthonteremtési támogatásokra.

Kérdésekre válaszolva Halász János a Jobbik béruniós kezdeményezése kapcsán azt mondta, hogy a Jobbik “tévúton jár, mert Brüsszelből várja a csodát”.

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdai, 13. havi nyugdíjról szóló közlésére reagálva Halász János kijelentette: “Botka László ma nagyon sokat hazudott (…). Nemcsak egyet hazudott a nyugdíjasoknak, hanem rengeteget.” Botka László teljesen hiteltelen és a nyugdíjas-politikája is az – jegyezte meg.

Halász János közölte azt is, a sajtóban megjelentekkel ellentétben nem terveznek téli olimpiát rendezni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek