EUR: 310,30 Ft
CHF: 270,90 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Belföld

Fidesz: az ellenzék is támogassa a 2018-as költségvetési javaslatot!

A Fidesz arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a hatalmi érdekeiket és támogassák a jövő évi költségvetési javaslatot.

Halász János, a képviselőcsoport szóvivője szerdán budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a jövő évi költségvetés a munka megbecsüléséről, a családokról, a biztonságról szól, és ezért kérik az ellenzéki pártok támogatását.

Az eddigi nyilatkozatok alapján úgy látják, hogy az ellenzéki pártok ezúttal is “önző politikai érdekek” mentén foglaltak állást a költségvetésről, de “még nem késő, hogy a munkából élők és a családok oldalára álljanak”, hiszen a javaslatról június 15-én szavaz majd az Országgyűlés – tette hozzá.

Azt mondta, eddigi nyilatkozataik alapján úgy látják, hogy az ellenzéki pártok ezúttal is “önző politikai érdekek” mentén foglaltak állást a költségvetésről, de “még nem késő, hogy a munkából élők és a családok oldalára álljanak”, hiszen a javaslatról június 15-én szavaz majd az Országgyűlés.

Halász János hangsúlyozta: a kormánypárti frakció minden támogatást megad ahhoz, hogy mindenki, aki munkából él és munkából tartja el a családját, az 2018-ban előreléphessen.

A szóvivő ismertetése szerint ez a költségvetési javaslat erősen eltér a 2010 előtt költségvetésektől, amelyeket a szocialisták, és a Gyurcsány-, Bajnai-kormányok írtak.

A baloldal “alkalmatlan és korrupt” volt, és ez a költségvetésein is látszott: minden költségvetés a pénzhiányról, a pazarlásról és az eladósodásról szólt, miközben a családok megszorításokat, adóemeléseket szenvedtek el – mondta, hozzátéve: az akkori költségvetések rossz állapota és a folyamatos pénzhiány nemcsak az alkalmatlanságot, hanem azt is igazolja, hogy “Gyurcsány és a szocialisták minden idők legkorruptabb kormányzását követték el”.

Halász János kijelentette: a polgári kormányzás óta Magyarország erősödik, és ez a költségvetés kiegyensúlyozott állapotán is látszik. Minden várakozást felülmúl a magyar gazdaság növekedése, hetedik éve tartják a hiánycélt, csökken az államadósság, csökkenek az adók, nő a gazdaság, rekordon a foglalkoztatás és nőnek a érek – mondta.

“Magyarország erősödik, és szeretnénk, ha ezt a munkából élők, a családok és a nyugdíjasok is egyre inkább éreznék” – fogalmazott Halász János.

Azt mondta, a baloldallal ellentétben, amely az adóemelések politikáját választotta, jövőre folytatják a munkavállalókat és a munkáltatókat segítő adócsökkentéseket. Jövőre is Európa legalacsonyabb társasági adóját és egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját garantáljuk – fűzte hozzá Halász János.

Mint kifejtette, a munkát terhelő adók újabb csökkentése lehetővé teszi a bérek további növekedését, a minimálbér és a szakmunkás minimálbér további emelését. Továbbá a költségvetés azt is mutatja, hogy a családpolitikában is mást gondolnak mint az ellenzéki pártok: “mi születő magyar gyermekekkel, és nem migránsokkal akarjuk segíteni a demográfiai fordulatot, ezért 2018-ban is biztosítjuk a családi adórendszert, amely már mintegy egymillió családnak nyújt segítséget” – mondta.

Jövőre tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, és még több pénzt biztosítanak a családok otthonteremtésére, továbbá a családokat újabb egyéb adócsökkentésekkel is segítik – közölte Halász János.

Kijelentette: az ellenzéki pártokkal ellentétben – amelyek “készek Brüsszel, valamint Soros György bevándorláspolitikáját és a migránsok betelepítését támogatni” – úgy látják, hogy Európa biztonságát ma számos veszély fenyegeti, és ezért 2018-ban még több pénzt szeretnének biztosítani a biztonságra, a honvédelemre, a rendvédelemre, a terrorelhárításra és a határvédelemre.

A 2010 előtti költségvetéssekkel ellentétben, amikor a hírek arról szóltak, hogy pénzt vonnak el területekről, ma többletforrásokról lehet beszélni – folytatta Halász János, kifejtve: az idei évhez viszonyítva 2018-ban 180 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, 80 milliárddal több az oktatásra, és 15 milliárddal többet fordítanak az otthonteremtési támogatásokra.

Kérdésekre válaszolva Halász János a Jobbik béruniós kezdeményezése kapcsán azt mondta, hogy a Jobbik “tévúton jár, mert Brüsszelből várja a csodát”.

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdai, 13. havi nyugdíjról szóló közlésére reagálva Halász János kijelentette: “Botka László ma nagyon sokat hazudott (…). Nemcsak egyet hazudott a nyugdíjasoknak, hanem rengeteget.” Botka László teljesen hiteltelen és a nyugdíjas-politikája is az – jegyezte meg.

Halász János közölte azt is, a sajtóban megjelentekkel ellentétben nem terveznek téli olimpiát rendezni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Amikor az ebédpénz visszajár

  Amikor az ebédpénz visszajár

  Több mint 3 millió forintos kötbért kénytelen fizetni a tömeges ételmérgezést okozó Gyermekmenza Kft. az óbudai önkormányzatnak, amit az megoszt a szülőkkel.

 • Kövér László: Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját

  Kövér László: Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját

  Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját, hiszen mind a magyarok, mind az ukránok számára egyaránt a legfontosabb, hogy egészségben és biztonságban tudják a gyermekeiket – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Beregszászon, ahol a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnökeként orvosi eszközöket adott át a beregszászi járási kórház gyermekosztályának.

 • Pénzügyi és szakképzési együttműködés indul Vietnammal

  Pénzügyi és szakképzési együttműködés indul Vietnammal

  Pénzügyi, illetve szakképzési tárcaközi együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként Vietnamban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.