EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,54 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Belföld

Fidesz-frakció: Soros érdekében a szocialisták szemrebbenés nélkül hazudnak

A szocialisták annak érdekében, hogy Soros György érdekeit védjék, már megint szemrebbenés nélkül hazudnak, úgy táncolnak, ahogy Soros fütyül – reagálta a Fidesz-frakció kedden Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnökének kijelentéseire.

Bárándy Gergely fővárosi sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP szerint a Fidesz orosz mintára újabb támadást indít a civil szervezetek ellen, és a civilek elleni intézkedéseket a nagyobbik kormánypárt “aljas és sunyi módon” a 2018-as költségvetést meglapozó törvényekben rejtette el.

A Fidesz-frakció reagálásában az olvasható, a külföldről pénzelt szervezetek átláthatóságáról szóló magyar törvényjavaslat amerikai mintára készült, célja az érintettek körének nyilvánossá tétele, mert a magyar embereknek joguk van tudni, mely szervezeteket finanszírozzák külföldről.

A kormánypárt szerint Magyarországon több olyan szervezet van, amely befolyásolási kísérleteivel veszélyezteti az ország nemzetbiztonságát és szuverenitását.

Hozzátették, hogy a szintén parlament előtt lévő, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről szóló törvényt módosító javaslatnak – ahogy azt az MSZP is pontosan tudja – legfőbb célja, hogy a civil szférát és a helyi civil szervezeteket is megerősítse.

A szocialisták által összehordott állításoknak semmi köze a valósághoz – zárták a reagálást.

Kapcsolódó Cikkek