EUR: 326,41 Ft
CHF: 283,61 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Fidesz: Gyurcsány mindig csak elvett a családoktól

Gyurcsány Ferenc mindig csak elvett a családoktól, a családi pótlékot is megadóztatta – reagálta a Fidesz-frakció Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének csütörtöki sajtótájékoztatójára.

Varju László kormányra jutásuk esetén harmincszázalékos családipótlék-emelést ígért az átlag alatt keresőknek. A gyermeküket egyedül nevelő, átlag alatt kereső szülők esetében ötven százalékkal növelnék a juttatást.


A Fidesz reagálásban az áll, a Gyurcsány-Bajnai kormány elvette a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, elvett egy havi családi pótlékot és még meg is akarta adóztatni azt.

Ha az Alkotmánybíróság 2009-ben nem akadályozta volna meg, akkor havi több ezer forintot húztak volna ki a gyermekesek zsebéből a családi pótlék megadóztatásával – tették hozzá.

“2010 óta nemcsak megvédtük a családi pótlékot, hanem bevezettük a családi adórendszert, amellyel több pénz marad a családok zsebében, a legalacsonyabb keresetű családoknak gyakorlatilag adóznia sem kell” – írták, azzal együtt, hogy jövőre tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye és minden eddiginél több pénzt fordítunk az ingyenes tankönyvellátásra, az ingyenes gyermekétkeztetésre és a családok otthonteremtésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Készítsen limonádét otthon!

  Készítsen limonádét otthon!

  Napjainkban reneszánszát éli a limonádé. A nagy melegben kifejezetten kellemes hűsítő lehet egy finoman elkészített ital, ami ráadásként még kifejezetten egészségesek is, ha jó sok gyümölccsel készülnek.

 • Orbánék beintettek Junckernek

  Orbánék beintettek Junckernek

  Magyarország érdeke, hogy sikeres osztrák elnökség legyen a következő időszakban. Bízunk benne, hogy az osztrák elnökség után erősebb és biztonságosabb közösség lesz Európa, mint most – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi négyek-Ausztria csúcstalálkozó után a Várkert Bazárban.

 • Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Hétvégén rendezik a Red Bull Air Race Világbajnokság budapesti versenyét, így hétfőig több fővárosi fő közlekedési útvonalat – budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, valamint a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér környékét– időszakosan lezárják a forgalom elől – derül ki a BKK honlapjáról.