EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Belföld

Fidesz: Gyurcsány mindig csak elvett a családoktól

Gyurcsány Ferenc mindig csak elvett a családoktól, a családi pótlékot is megadóztatta – reagálta a Fidesz-frakció Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének csütörtöki sajtótájékoztatójára.

Varju László kormányra jutásuk esetén harmincszázalékos családipótlék-emelést ígért az átlag alatt keresőknek. A gyermeküket egyedül nevelő, átlag alatt kereső szülők esetében ötven százalékkal növelnék a juttatást.

A Fidesz reagálásban az áll, a Gyurcsány-Bajnai kormány elvette a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, elvett egy havi családi pótlékot és még meg is akarta adóztatni azt.

Ha az Alkotmánybíróság 2009-ben nem akadályozta volna meg, akkor havi több ezer forintot húztak volna ki a gyermekesek zsebéből a családi pótlék megadóztatásával – tették hozzá.

“2010 óta nemcsak megvédtük a családi pótlékot, hanem bevezettük a családi adórendszert, amellyel több pénz marad a családok zsebében, a legalacsonyabb keresetű családoknak gyakorlatilag adóznia sem kell” – írták, azzal együtt, hogy jövőre tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye és minden eddiginél több pénzt fordítunk az ingyenes tankönyvellátásra, az ingyenes gyermekétkeztetésre és a családok otthonteremtésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.