2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

FIFA: Jövőre döntenek a 2026-os vb házigazdájáról

A tervezettnél két évvel korábban, már jövőre döntés születik a 2026-os labdarúgó-világbajnokság helyszínéről.

A nemzetközi szövetség (FIFA) bahreini kongresszusán csütörtökön tette közzé a határozatot, mely szerint a 2018-as, moszkvai kongresszuson kijelölik a házigazdát.

A 2026-os tornán első alkalommal vesz majd részt 48 válogatott. A rendezésre eddig egyetlen pályázat érkezett: az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen adna otthont a vb-nek. A három ország azt szerette volna elérni, hogy a FIFA már a bahreini kongresszuson döntsön, most azonban még három hónapig van lehetőség a pályázat beadására.

Ázsiai és európai országok nem jelentkezhetnek a 2026-os világbajnokságra, lévén a 2018-as vb-t Oroszországban, míg a 2022-est Katarban rendezik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Valverde az egekig magasztalja Messit

  Valverde az egekig magasztalja Messit

  Mint tudjuk az FC Barcelona 5-0-ra legyőzte a Betis csapatát a hétvégén, a meccs után pedig a katalánok edzője, Ernesto Valverde mondott a szép szavakat Lionel Messire.

 • Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Hazai pályán mutatkozhat be Georges Leekens szövetségi kapitány, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal és Skóciával játszik felkészülési mérkőzést márciusban.

 • Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Bár semmilyen sportszakmai múlttal nem rendelkezett, a váci futball aranykora fűződik Iványi Károly nevéhez. Az egykori váci elnök a magyar futballal foglalkozó mifocink.com új riportsorozatában  beszélt arról, hogyan alakult ki a váci aranycsapat, mennyiből csináltak bajnokcsapatot, mennyit kerestek a játékosok, hogyan élte meg, hogy tíz sikeres év után lényegében puccsal leváltották, mit érzett, amikor utána mindenféle szerencselovagok tönkretették azt, amit ő és kollégái  megpróbáltak  felépíteni.