2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Külföld

Finnország szkeptikus a migrációt illetően

A finn politika a magyar kormánnyal kapcsolatban egyfajta pozitív semlegességet tanúsít, mindez azt jelenti, hogy egyik ottani párt sem akar a magyar belpolitika bírálatából politikai hasznot húzni – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince az Origónak.

Magyarország finnországi nagykövete arról is beszélt, hogy  van egy hallgatólagos szimpátia a két ország között, amit a mostani évben még közelebb lehet hozni, amikor Finnország 100. születésnapját ünnepli.


Finnország az illegális bevándorlók kötelező betelepítési kvótájáról szóló szavazáson tartózkodott 2015-ben. Általában véve szkeptikus a migrációt illetően. Az országot egy hárompárti koalíció vezeti, amely jobboldali-liberális kabinetként írható le. A migránspolitikában meghatározó szava van a Finnek Pártjának, akik minél kisebb bevándorlást szeretnének az országban, dea jövőben várhatóan még szigorúbb álláspontot foglalnak el.Finnország 35 ezer menekültet engedett be az országba, őket szétosztották az önkormányzatok között, de egyáltalán nem lelkesek. Svédország is rengeteg embert átengedett Finnországba, ami nem okozott osztatlan örömet” – mondta az Origónak a nagykövet.

Szalay-Bobrovniczky Vince ismertette, hogy menekülteket Finnország szétosztotta az önkormányzatok között a menekülteket, akiknek az ellátásához minden támogatást megad az állam.

Magyarország finnországi nagykövetének teljes interjúját itt olvashatja el!

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.