2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Szeged

Fogy a levegő Botka körül

Megtépázta Botka László idegeit, hogy a sajtó napról napra rántja le a leplet luxuskörülményeiről, méregdrága hóbortjairól, és az is kiderült, hogy hiányos, tehát hamis a vagyonnyilatkozata.

Ahogy szorul a hurok az MSZP miniszterelnök-jelöltje körül, úgy válik idegesebbé és zaklatottabbá. Botka László többek között azzal irányította magára a figyelmet, hogy – elnökségi döntés nélkül – ráerőszakolta a szocialista pártra a jobboldali sajtó teljes bojkottját. Több forrás is egybehangzóan állítja, Szeged polgármestere roppant nehezen viseli, hogy a kormánypárti média felfedte kínos titkait, bemutatta urizáló életmódját. Egyebek mellett kitudódott, hogy a Botka família rendszeresen többmilliós álomutazásokon vesz részt, például szinte „hazajárnak” a Maldív-szigetekre, egy méregdrága, 25 milliós luxusdzsippel furikáznak, a politikusnak sok millió forintot érő Rolex órája van, amelyet „elfelejtett” feltüntetni a vagyonnyilatkozatában, miként egy halastó melletti, közel 300 négyzetméteres földdarabot is…


– Miről derül még ki a következő napokban, hogy bár vagyona részét képezi, de nem tüntette fel? – tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki elmondta, az emberek joggal szeretnék tudni, mi a valós vagyoni helyzete az álszent módon a gazdagokat támadó, amúgy luxuskörülmények között élő Botka Lászlónak. Éppen ezért a Fidesz Szegeden vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, a helyi polgármester ellen

Botrányok

Az országgyűlésben elhangzott, hogy nem a Gyulai Járásbíróságon az ingyenes parkolóbérletek kapcsán zajló büntetőügy az egyetlen botránya a szocialista vezetésű Szegednek, hiszen az utóbbi hetek során a Szeviép-ügyben milliárdokkal megkárosított sok száz vállalkozó és Botka László polgármester hamis vagyonnyilatkozata miatt is a sajtófigyelem középpontjába került a Tisza-parti település. Sőt, azóta újabb hazugságra is fény derült, ugyanis Botka arról sem mondott igazat, hogy sajtópert nyert volna a SZEGEDma.hu hírportál ellen – a felek között ugyanis megegyezés született a bíróságon…

Időközben a parlamentben a szegedi parkolóbotrány újabb fejleményei kerültek terítékre. A vádirat szerint a szocialista vezetésű szegedi önkormányzat 2008 és 2012 között jogszabályi háttér és felhatalmazás nélkül több mint 300, ingyenes parkolásra jogosító kombinált bérletet osztogatott ki, amivel Szegednek több mint 40 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. A kedvezményezetti körről a Botka László polgármester által irányított vezetői értekezleten döntöttek. A hűtlen kezelési ügyben a vádlottak padján ül mások mellett Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök.


– Még nem tudjuk, hogy lehetett felkerülni Botka VIP-listájára, de mindenképpen érdekes, hogy Szegeden a polgármesternek kedves gazdagoknak nem kellett a parkolásért fizetniük. Nehezen képzelhető ugyanis el, hogy egy ilyen ügyben a polgármester ne ismerte volna a mechanizmust, azt, hogy a közgyűlésnek nem volt vonatkozó rendelete. Ez egy furcsa Monopoly, egy olyan társasjáték, ahol volt olyan mező, melyen az ingyenes parkolást el lehetett nyerni, mi pedig abban bízunk, hogy lesz olyan mező is, amely a börtön végállomást tartalmazza – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.