EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb XX.kerület

Folytatódhat a Hullám csónakházak felújítása

A Fővárosi Közgyűlés a Tér_Köz pályázat keretein belül támogatja a Duna-part pesterzsébeti fejlesztését. Mint ismert, az első ütemben, 2015 májusában elkészült az I. számú Hullám csónakház.

A területen azóta is folyamatosan dolgoznak, hogy egyszer egy teljesen megújult, modern környezetben lehessen élvezni a Duna kínálta lehetőségeket. Mellette épült egy vizes tematikájú játszótér, amelyet tavaly adtak át, valamint itt edz az ESMTK kajak-kenu szakosztálya is 2016 óta. A mostani ütemben egy másik csónakház újulna meg. Itt edzőtermet, szálláshelyeket, öltözőket alakítanának ki és a partszakaszt is felújítanák, fákat ültetnének. Az igényelt 193 millió forinthoz képest 150 milliót ítéltek meg erre a célra.

Van még mit modernizálni

Egy már kész van

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.