EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Életmód

Frappáns válaszok állásinterjún

Körülbelül be lehet lőni, hogy mik azok a kérdések, amelyeket biztosan feltesz a HR-es az állásinterjún. Íme, néhány hasznos tipp azoknak, akik nem tudnak kapásból válaszolni.

1. Melyik három szó jellemzi önt? – Gyors reakció kell a kérdés megválaszolásához. Fontos, hogy végigfuttassuk a fejünkben, hogy az adott munkára vajon milyen tulajdonságok kellenek.

2. Mit mondana önről az előző főnöke? – Itt is lényeges a gyors reakció, de ez egy fiktív kérdés, valószínűleg nem hívják fel a volt főnököt. Foglaljuk össze röviden, lényegre törően, hogy mi lehet rólunk a véleménye.

3. Melyik mesehős bőrébe bújna szívesen? – Itt az számít, hogy a kiválasztott mesehős milyen tulajdonságokkal rendelkezik, és meg tudjuk-e magyarázni, hogy miért őt választottuk.

4. Miért érdekli ez az állás? – Ebből azt szűrik le, hogy a pályázó mennyire olvasott utána a cégnek. Alapvető, hogy alaposan fel kell készülni az interjú előtt.

5. Miért önt vegyük fel? – Gondoljuk végig, hogy mi az a plusz, amivel kitűnhetünk a többiek közül. Találjuk meg azt, ami mellettünk szól.
+1. Az elmúlt időszakban milyen szakmai kiadvány volt önre hatással? – A válaszból kiderül, hogy a pályázó mennyire követi a szakmai trendeket, honnan informálódik, vesz-e a kezébe szakmai irodalmat. Rossz válasz az „annyit dolgoztam, hogy nem jutott rá idő”, ez ugyanis nem vall profizmusra.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Batátát az asztalra!

  Batátát az asztalra!

  Az édesburgonya, vagyis a batáta az idei ősz vitathatatlan sztárja a konyhában. Sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, de édes sütemény, lepény is készülhet belőle.

 • Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Magyarországon a 6–8 éves gyerekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezen belül a fiúknál 20,5, a lányoknál 21,9 százalék ez az arány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

 • Népszerűek a hazai borvidékek

  Népszerűek a hazai borvidékek

  Jelentős eltérések vannak az egyes hazai borvidékek ingatlanpiacán: néhol az ingatlanár-robbanás már javában érzékelhető, néhol még nem tapasztalható komolyabb mozgás.

 • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.