EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szekszárd

Fülemülét fogtak

A Tolna megyei Balassa János Kórház parkjában minden évben megszokott program a Fülemülék éjszakája elnevezésű rendezvény.

Dr. Kis Ernő kardiológus, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Szekszárdi Csoportjának titkára vezetésével a park egy bokros részén madárfogó hálókat feszítenek ki, a befogott apró szárnyasokat meggyűrűzik, rögzítik az adataikat, majd útjukra bocsátják őket. Az elmúlt pénteken alkonyati időben ismét sokan voltak kíváncsiak, hogy az egyébként elérhetetlenül tovavillanó kis énekeseket közelebbről is megszemlélhessék.


A fülemüle vagy más néven csalogány az egyik legszebb hangú énekesmadarunk. A hímek ekkor érkeznek az ország területére, a nőstények csak később követik őket.

Ez az aprócska énekes madár is a hálóba került, gyűrűt kapott
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.